Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Vicepresident Pence bad mot corona – hyllas och hånas

I USA har vicepresident Mike Pence fått ansvaret att leda landets insatser mot Covid-19-viruset. Pence och hans coronavirusgrupp ska också ha bett till Gud, enligt ett inlägg med bild, som bland annat publicerats av den kristna bloggaren Elizabeth Johnston.

Nyheter · Publicerad 15:00, 2 mar 2020

På bilden ses Mike Pence, som har kallat sig för ”evangelikal katolik”, och 15 andra personer böja sina huvuden i gemensam bön, och bloggaren Johnston, en tiobarnsmor med över 700 000 följare på Facebook, kommenterar med orden:

”Vicepresidenten Pence ber med Coronavirusgruppen. Den här administrationen bjuder in Guds hjälp. Fortsätt att bära dem i bön.”

Inlägget har sedan delats över 20 000 gånger. 

Samtidigt kommer kritik mot Pences tilltag att vända sig till Gud. En av kritikerna är Demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders. I ett Twitter-inlägg ger Sanders vicepresidenten epitetet ”Pence, som ville be bort en Hiv-epidemi”.

Den epidemi som Sanders syftar på, var en snabb smittspridning av Hiv i delstaten Indiana år 2015, då Pence var delstatens guvernör. Över 200 människor smittades då av Hiv-viruset i länet Scott County, motsvarande nära en procent av befolkningen. Pence har sedan kritiserats för att han skulle ha agerat för sakta, genom att han avvaktade med att införa ett sprututbytesprogram för att stävja smittspridningen i Scott County, och samtidigt ha sagt att han skulle ”gå hem och be över saken”. Två månader efter att Hiv-utbrottet upptäcktes ska Pence till slut ha signerat en lag för att införa sprutbytesprogrammet i det drabbade länet. 

New York Times rapporterade under måndagen att USA fått sina två första dödsfall på grund av det nya coronoviruset i helgen, båda i delstaten Washington i nordvästra USA. De båda döda var “äldre vuxna med underliggande hälsoproblem”, skriver tidningen.

Antalet bekräftade smittade i USA ska också ha stigit snabbt, från 65 på fredagen till 88 mindre än två dygn senare.

I Sverige höjer Folkhälsomyndigheten risken för allmän spridning av coronaviruset i från ”låg” till ”måttlig”.

Bedömningen baseras inte på situationen i Sverige, där 14 fall hittills har rapporterats, utan till stor del på läget i Europa, där hundratals personer på kort tid smittats, skriver TT.

Myndigheten vill nu stoppa direkta flygförbindelser med Iran med anledning av coronavirusets utveckling där.

Vicepresidenten Pence ber med Coronavirusgruppen. Den här administrationen bjuder in Guds hjälp. Fortsätt att bära dem i bön.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00