Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Vi måste undersöka saken noggrannare”

Efter Världen idags uppgifter om att den polis som misshandlat Karin har kopplingar till poliser som värvats till Mille Markovic sexklubbsverksamhet i Stockholm, har chefsåklagare Kristian Augustsson beslutat att han behöver mer tid på sig innan han fattar något beslut.

Nyheter · Publicerad 00:00, 14 mar 2011

Världen idag skrev i november förra året om hur Karin för 2,5 år sedan anmälde den polis som hon hade en relation till, för våldtäkt och misshandel. Sedan Världen idag började skriva om fallet har beskedet till Världen idag från chefsåklagare Kristian Augustsson varit att han ska fatta ett beslut "inom de närmaste dagarna". Nu låter det helt annorlunda.
– Nya uppgifter i ärendet gör att vi måste gå vidare och undersöka saker lite noggrannare, säger chefsåklagare Kristian Augustsson till Världen idag.
– På grund av dessa nya uppgifter kommer det att ta lite mer tid att utreda än jag hade tänkt.

När Karin i fredags för drygt en vecka sedan läste i Världen idag att chefsåklagare Kristian Augustsson inte kände till de uppgifter som hon berättat om i både polisanmälningar och polisförhör, beslutade hon att sammanställa dem i en ny polisanmälan till Norrmalmspolisen.
Är de nya uppgifterna det som Världen idag skrev om och som Karin därefter har lämnat in en polisanmälan om?
– Det vill jag inte kommentera, det kan jag inte uttala mig om, säger Kristian Augustsson.
Kan du bekräfta att det inte är dessa uppgifter?
– Nej, det kan jag heller inte bekräfta.

I fredags fick Karin ett brev från polisens internutredare Eje Ekenroth, om att en handläggare på personskyddsenheten kommer att göra en hotbildsanalys angående hennes situation.
– Jag tror knappt det är sant. Det är märkligt att det skulle ta 2,5 år. Jag vet inte hur jag ska tolka det här, det är lite för tidigt att dra några slutsatser, säger Karin till Världen idag.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...

Sparare kan tänka sig offra chipsen

Godis, hämtmat och uteluncher är sådant som många kan tänka sig offra för att spara mer. Män har större sparmarginaler än kvinnor och kan i snitt...