Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

”Vi kom till en gräns där vi inte hade kapaciteten”

Friskolor, palestinskt bistånd och barnomsorg stod i fokus när Världen idag mötte Anders Ygeman, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. – Jag tror att de som är troende delar ganska många grundläggande värderingar med socialdemokratin, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:18, 28 jun 2018

Han kallar sig agnostiker – den 47-årige riksdags­leda­moten som var inrikesminister, men som sedan Transportstyrelse­skandalen är gruppledare för Social­demokraterna i riksdagen.

– Jag brukade prata med en frälsningssoldat på tunnelbanan, han brukade alltid önska mig Guds välsignelse, berättar Anders Ygeman när Världen idag träffar honom på hans kontor i närheten av riksdagshuset.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...