Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Västerås Pingst ska hjälpa unga att få sommarjobb

Västerås Pingst har beslutat sig för att avsätta pengar för att kunna erbjuda sommarjobb till tonåringar. Föreståndaren Daniel Alm utmanar samtidigt andra att göra detsamma.

– Vi gör detta för att vi vill satsa på ungdomarnas framtid, visa att vi tror på dem, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 20:00, 26 maj 2021

Västerås pingstförsamling har beslutat att satsa 150 000 kronor på att ge tonåringar chansen att få sitt första sommarjobb.

”Vi har behov av deras insatser runt sommargudstjänster och på vår nya secondhandbutik”, skriver Daniel Alm i ett inlägg på Facebook, där han också utmanar andra att anställa ungdomar under sommaren.

Han konstaterar att många har tvingats sitta hemma under en stor del av sina gymnasiestudier och menar att en del av att gå från barn till vuxen är att lära sig jobba för att tjäna egna pengar.

Daniel Alm berättar i Facebookinlägget om sina egna sommarjobb på en flaggstångsfabrik, på ett sågverk, i en livsmedelsbutik och med gräsklippning hos pensionärer.

”Inför den här sommaren har jag känt mig manad att försöka fixa fram jobb till tonåringar”, skriver han.

– Vi gör detta för att vi vill satsa på ungdomarnas framtid, visa att vi tror på dem, säger Alm till Världen idag.

Satsningen handlar också om att Västerås pingstförsamling vill utvecklas i sin ”karismatisk-diakonala profil”.

En kyrka samlar in pengar för att kunna sända ut människor i pionjärmission och kunna ge internationellt bistånd, men man har också ett ansvar på hemma­plan, menar Daniel Alm.

– Vi älskar våra ungdomar och vill att de ska få känna välsignelsen av att få ha ett jobb och tror att det hjälper dem i deras mognad och utveckling. Satsningen gör också att vi kan göra fler aktiviteter som församling under sommaren.

Inför den här sommaren har jag känt mig manad att försöka fixa fram jobb till tonåringar.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00