Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Värnamopräst slipper vigselrätt

Nu är det klart. Håkan Sunnliden, präst i Värnamo, slipper sin vigselrätt. Det stod klart på måndagen då Kammarkollegiet fattat beslutet att återkalla förordandet till vigselförrättare för Håkan Sunnliden.

Nyheter · Publicerad 00:00, 29 mar 2011

I beslutet, som Världen idag tagit del av, framgår att Svenska kyrkan har yttrat sig och man anser inte att vigselrätten bör återkallas. Men Kammarkollegiets enhetschef för förvaltningsrättsliga enheten, Märeta Jonzon Gröndal, konstaterar att det inte finns någon laglig skyldighet för en vigselförrättare att vara vigselförrättare mot sin vilja.

Syftet med att säga upp vigselrätten är bland annat att väcka uppmärksamhet kring frågan har Håkan Sunnliden tidigare sagt till Världen idag.
– Jag är bibellärare i botten och undervisar om äktenskapet utifrån kristen tro. Den sekulära staten har kommit med en motundervisning som jag inte ställer upp på, men som Svenska kyrkan anpassat sig efter, sa han.

Varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

Dags för årets Allhelgonakonferens i Sankta Clara kyrka

Stockholm. Magnus Persson, Annahita Parsan och Bryan Stevenson finns bland talarna under Allhelgonakonferensen... fredag 30/10 12:16