Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Världen idag växlar upp – blir femdagarstidning

Världen idag börjar med femdagarsutgivning. Den 1 oktober är det premiär för den nya digitala fredagsutgåvan. Samtidigt byter tidningen tryckeri och börjar med morgonutdelning i fler delar av landet.

– Vi är inne i en positiv trend och är förväntansfulla, säger vice vd:n Lars Magnusson.

Nyheter · Publicerad 07:00, 22 sep 2021

Världen idag växlar upp och går från fyra till fem tidningar per vecka, med start den 1 oktober. Då kommer tidningen för första gången ut som e-tidning på fredagar.

För läsarna kommer utökningen att innebära ett bredare innehåll och mer läsning, inte minst inom avdelningarna Församlingsliv, Tro och liv och Kultur, berättar Lars Magnusson, vice vd och en av redaktörerna. Han förklarar att tidningen har två uppdrag, dels att betjäna församlingar, dels att vara en profetisk röst in i samhället.

– Vi behöver expandera, bevaka fler områden och lyfta fram fler viktiga ämnen. Tilltalet att ”spänna ut tältpluggarna” har kommit från olika håll och gett återklang i våra hjärtan. Vi känner att det här är rätt steg att ta, säger han.

Från och med den 1 oktober byter Världen idag även tryckeri och får ett bättre papper. Senare under hösten lanseras dessutom en ny grafisk profil.

– Tidningen får ett lyft och kommer att upplevas som fräschare. Vi har också gjort nyrekryteringar av personal.

En viktig expansion gjordes redan för ett år sedan, i och med lanseringen av tv-programmet Hotspot i samarbete med Vision Sverige. Programmet har fått stor spridning, även utanför tidningens traditionella läsekrets. Det har gett öppningar in i nya sammanhang.

– Vi är inne i en positiv trend och är förväntansfulla. Det är som om Herren tar oss i handen, säger Lars Magnusson.

Den 1 oktober börjar Världen idag med morgonutdelning i stora delar av Skåne och Västra Götalands län. För närvarande har Norrland ner till Stockholms län morgonutdelning av tidningen, men under första kvartalet 2022 ska denna förbättring ha genomförts på ännu fler ställen i landet.

Jonas Adolfsson, tidningens tillförordnade chefredaktör och ansvarige utgivare, ser med förväntan på höstens uppväxling. 

– Det känns också fantastiskt att snart kunna dela ut tidningen till nästan alla våra pappersläsare redan på morgonen. Därmed räknar vi med att de störningar i distributionen som drabbat många ska vara över. Dessutom kommer man nu alltså att kunna läsa tidningen till morgonkaffet, påpekar han.

Annika Gunnarsson, tillförordnad vd och administrativ chef, ser också fram emot förändringarna.

– Med fem tidningar i veckan får vi möjlighet att ge fler vittnesbörd om vad Gud gör i människors liv och i församlingar i dag. Vi vill berätta om det goda som sker i kristenheten, säger hon.

– Distributionen av papperstidningen är, och har varit, en stor utmaning under en längre tid och då Postnord fortsätter sin omläggning till varannandagsutdelning är vi glada att vi nu kommer kunna gå över till morgonutdelning i fler delar av landet, säger hon.

I nuläget kommer priset för prenumeration att vara oförändrat, men efter nyår kan det bli aktuellt med en prishöjning.

Det känns också fantastiskt att snart kunna dela ut tidningen till nästan alla våra pappersläsare redan på morgonen.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier