Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Världen idag och TV Vision Sverige inleder samarbete

I helgen är det premiär för en programserie som lyfter fram brytpunkter mellan kristen tro och samhällstrender, i ett nytt samarbete mellan Världen idag och TV Vision Sverige. Marco Strömberg är programledare för serien, som fått namnet Hotspot.

Nyheter · Publicerad 09:50, 30 okt 2020

Drygt 20 timslånga avsnitt har redan spelats in, och kommer att sändas på TV Vision Sveriges sändningar varje söndag klockan 18, med början den 1 november. Men redan på lördag klockan 8 kommer helgens avsnitt att läggas upp på Världen idags hemsida, Facebook och Youtube-kanal.

– Vi vill ge fördjupad kunskap om saker som kan vara svårtillgängliga för många, och låta initierade personer förklara på ett lite enklare sätt vilka konsekvenser som en del tankegångar och ideologier får för våra liv, tro och samhälle, säger Världen idags vice vd Lars Magnusson.

– Diskussionen om hur vi kristna ska förhålla oss till olika företeelser i samhället behöver försiggå i kristenheten för jämnan, och där vill vi hjälpa till.

De första tre programmen tar sitt avstamp i ”Kristus och kulturen”, ett klassiskt verk från 1951 av av den amerikanske teologen H Richard Niebuhr. Här samtalar Marco Strömberg med Torbjörn Aronson docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet.

Därefter följer åtta program om postmodernismen, med Torbjörn Aronson, teologen Stefan Gustavsson respektive teologen Anders Gerdmar som gäster.

Däremellan kommer tittarna att kunna ta del av två specialprogram om presidentvalet i USA. Den 3 november klockan 19 sänds ett samtal inför valet på TV Vision Sveriges hemsida, med USA-kännaren Ronie Berggren, som bland annat skrivit en bok om USA:s president Donald Trump.

Efter valet, den 9 november, blir det analyser och samtal med Torbjörn Aronson och Världen idags politiske kommentator Lennart Sacrédeus, även detta klockan 19.

I somras gick Världen idag för första gången in som mediepartner i TV Vision Sverige. Då gällde det satsningen Frihet har ett namn – en konferens som livesändes varje kväll under en månad.

Vi vill ge fördjupad kunskap om saker som kan vara svårtillgängliga för många.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...