Jag säger er: Stå inte emot den som är ond. Om någon slår dig på högra kinden, vänd då också andra kinden mot honom.
Matteus 5:39

Världen idag

Varför så tyst i medier när Trump fick rätt?

Ifall det hade spridits omfattande anklagelser mot Hillary Clinton eller Barack Obama som hade visat sig bygga på falska information hade medierapporteringen varit omfattande. Det säger Sven Almkvist i Veckans nyheter och frågar sig varför det är så tyst kring att detta har visat sig vara fallet när det gäller Donald Trump.

I programmet diskuteras även den svåra situationen som svenska bönder står i, utvecklingen inom Bilda och teodicéproblemet.

Nyheter · Publicerad 12:20, 10 dec 2021

I veckan har Världen idag berättat att Rysslandsanklagelser mot Trump har visat sig bygga på falsk information. Det är en fråga som tas upp i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

Sven Almkvist är kritisk till att det har varit så tyst i svenska medier om saken, och frågar sig ifall det hade sett likadant ut om det hade gällt Barack Obama eller Hillary Clinton.

– Det visar att vi inte alltid kan lita på det som står i tidningarna, säger han.

Det andra ämnet som tas upp i Veckans program är hur de höga energipriserna slår mot svenska bönder.

– Det här är jätteallvarligt, för krasst nedkokat: Vi behöver fungerande jordbruk för att få mat på bordet, säger han och riktar kritik mot svensk energipolitik.

Det tredje ämnet som tas upp är att studieförbundet Bilda hade planerat en föreläsningsturné med musiker från ett satanistiskt band. Här diskuteras även frågan varför Bilda har gått från att vara ett tydligt frikyrkligt studieförbund till att ha samarbete med alla möjliga artister och konsertarrangörer.

Det sista ämnet som tas upp är teodicéproblemet, det vill säga varför det finns ondska i världen om Gud är allsmäktig och god.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Kriminella har arbetat som coacher till gängavhoppare

Gängkriminalitet. SVT:s Uppdrag granskning (UG) avslöjade nyligen flera fall där aktiva kriminella arbetat hos... onsdag 1/2 20:00

Demiroks dubbla identitet röjer brist i Svenska kyrkan

Ledare I morgon ska Centern välja ny partiledare efter Annie Lööf. Valberedningen föreslår... onsdag 1/2 00:10

Dolly Parton släpper ny låt: ”Gud gav mig den i en dröm”

Musik. I en dröm upplevde den kristna artisten Dolly Parton att hon mötte Gud, som var bekymrad över det... onsdag 1/2 18:00

Till vem skulle vi gå om inte till Gud?

Vardagskrönika Skräcken griper tag i mig, kroppens funktioner tycks delvis lägga av och tankarna flippar. Helt... onsdag 1/2 00:00