Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Vårdstedt efter 30 års musikkarriär: ”Beundrar Gud”

30 år som resande i sång och musik, sex soloskivor och över 130 låtar skrivna och översatta. Nu summerar Clas Vårdstedt det första kapitlet i karriären genom en skiva, där han skapar nya versioner av tolv tidigare utgivna låtar.

Nyheter · Publicerad 08:00, 5 maj 2019

Medlem i poporkestern Solid, samarbeten med bland annat Erik Tilling och Bengt Johansson och skivsläpp tillsammans med Michael Jeff Johnson. Linköpingsmusikern Clas Vårdstedt kan blicka tillbaka på en lång karriär som musiker.

Men det är ändå främst som solomusiker han kommit att bli en välkänd artist med sex releaser fram tills i dag. Hela tiden med ett fokus på att berätta om Jesus.

– När vi drog i gång med Solid ville vi berätta om Jesus och vår tro på Gud, och det har följt mig sedan dess. Det är det som driver mig än i dag, att med ord och toner få förmedla hopp, tröst, glädje och beundran för vem Gud är, säger han.

Nu gör Clas Vårdstedt ett försök att musikaliskt summera de 30 första åren av karriären, genom en tolv låtar lång skiva med akustiska, avskalade versioner av låtar från den egna solokarriären samt en från samarbetet med Michael Jeff Johnson. Nya samlingsskivan har fått sitt namn efter låten ”Du har mitt liv i din hand”, som han släppte 2013 och som blivit en av hans mest uppskattade låtar.

Med på skivan, som släpps 10 maj, finns även fyra av alla de översättningar han gjort genom åren.

– Det var en utmaning att välja ut tolv låtar som skulle funka, men jag ville att varje soloskiva skulle vara representerad på något sätt, säger han.

– Sedan hade jag och Mikael Bergström, som ackompanjerar på piano, två fantastiskt roliga och kreativa dagar i studion när vi lekte fram de här sångerna i ny klädnad. Alla låtar blev unika i sitt slag.

Samtliga sånger är arrangerade på ett nytt sätt med bara sång och piano, något som skapar en naken och avskalad känsla. I live-konstellationer är det oftast avskalat med just sång och piano, men i skivform blir det första gången Clas Vårdstedt ger ut låtar på det sättet.

Ny musik lär det också bli framöver, för Clas Vårdstedt ser samlingsskivan bara som en sammanfattning av de första 30 åren – inte som ett slut på karriären.

– Jag fortsätter som tidigare, jag är öppen för vad som händer i framtiden, säger han.

– Det finns lite planer på ny musik och saker som jag har i pipeline redan nu. Jag hoppas skrivandet kommer att fortsätta. Det är min spik att slå på, att fortsätta skriva förkunnande sånger och leda människor i tillbedjan. Det är drivkraften.

Det är min spik att slå på, att fortsätta skriva förkunnande sånger och leda människor i tillbedjan. Det är drivkraften.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

Palestinier vägrade nödhjälp – sändes via Israel

Mellanöstern. Det historiskt första flygplanet från Förenade arabemiraten har landat i Israel, innehållande... lördag 30/5 11:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

Människovärde fick ny ordförande

Abort. Föreningen Människovärde vill verka för ökad respekt för människans okränkbara värde. Nu har man... lördag 30/5 07:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

Apostlarnas olikheter (del 4/4), I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och... lördag 30/5 00:00

FN-kommitté stoppade utvisning av dödshotad konvertit

Asyl. FN:s kommitté för mänskliga rättigheter har stoppat utvisningen av den kristne konvertiten Mostafa,... fredag 29/5 20:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

Apostlarnas olikheter (del 4/4), I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och...

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga...

Socialistiska och liberala förbudskrav tog över svensk skola

Kampen om den svenska skolan (del 4/4). Efter 1990-talets friskolereform återfick Socialdemokraterna makten och inledde en rad samordnade...