Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pingstkyrkan Europaporten i Malmö blev fullsatt under helandeskolan med Bill Johnson och Randy Clark (bilden). – Människor vill ha Guds helande och kraft som Bibeln talar om, säger Daniel Norburg, ledare för New wine i Sverige. Foto: Johan Pernryd

Välbesökt helandeskola i Malmö

När en helandeskola arrangerades i pingstkyrkan Europaporten i Malmö i förra veckan blev lokalen helt fullsatt, med 860 deltagare.

Nyheter · Publicerad 00:00, 15 aug 2011

– Människor vill ha Guds helande och kraft som Bibeln talar om, säger Daniel Norburg, pastor i Immanuelskyrkan i Malmö och ledare för New wine i Sverige, som i samarbete med Global awakening arrangerade helandeskolan tillsammans med 13 lokala församlingar i Malmö och Lund.

 

En anledning till det stora intresset är de inbjudna talarna från USA, Bill Johnson och Randy Clark.

– Inte minst Bill Johnson är mycket eftertraktad. New wine har haft honom i Stockholm två gånger tidigare och ryktet går snabbt när det händer mycket, säger Daniel Norburg.

Daniel Norburg menar att vi ser för lite av Guds kraft, jämfört med vad som sker i Afrika, Asien och Latinamerika.

– Vi behöver uppmuntras, få undervisning och få se det liv som NT talar om.

Vad händer på helandeskolan?

– Det är undervisning växlat med praktiska övningar och förbön och även mycket vittnesbörd. Vi har fått se ett antal video-klipp från resor där de fått se helanden som också följts upp av läkare efteråt. Det är väldigt starkt att se blinda som ett år efter helandet vittnar om hur de kan se, säger han.

Från början var det tänkt att det skulle hållas öppna kvällsmöten, men på grund av att så många deltagare betalat för att vara med på helandeskolan gick det inte att genomföra.

– Vi blev tyvärr tvungna att ställa in de öppna mötena när det blev fullsatt, det skulle ha blivit ohanterligt i lokalen, säger Daniel Norburg.

 

Hans förhoppning är att deltagarna ska ta med sig en ökad frimodighet hem.

–Jag hoppas att helandeskolan får leda till en förväntan, en tro på att Gud är lika verklig här som i Afrika. Det är många pastorer, präster och församlingsledare här och jag önskar att det de får med sig ska smitta av sig i deras församlingar.

 

Populariteten till trots är de inbjudna talarna inte helt okontroversiella. Bill Johnson har bland annat kritiserats för sitt samröre med den mycket omdiskuterade helandeevangelisten Todd Bentley. Daniel Norburg har också fått möta negativa reaktioner inför arrangemanget, men han tycker kritiken är felaktig.

– Det skrivs en del på olika hemsidor, men vi tycker inte att kritiken är saklig. Här finns också alltid en möjlighet att ifrågasätta och pröva, och behålla det som är gott. Jag känner Bill Johnson sedan 2006 och vi är trygga både med honom och Randy Clark. Vi tycker det är tråkigt om man vill ställa sig vid sidan av en sådan välsignelse.

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...