Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Att den politiska ledningen i Sölvesborg säger nej till prideflaggan väcker många reaktioner. Foto: Johan Nilsson/TT

Väktare sätts in efter prideuppståndelse

Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan. Kommunchefen Lars Ericsson anser att det finns en hotbild mot kommunen, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Nyheter · Publicerad 11:30, 17 sep 2019

– Ja, det gör det efter gårdagens incident och allt som hänt kring händelsen och därför sätter vi in väktare, säger han till tv-stationen.

Incidenten han syftar på är ett besök från Moderata Ungdomsförbundet under måndagen, då förbundets riksordförande Benjamin Dousa och Blekingeordförande Johannes Thernström kom till kommunhuset för att överlämna en prideflagga till den politiska ledningen i Sölvesborg.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00