Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

V-profiler vill inte ställa sig bakom sänkt drivmedelsskatt

En rad vänsterpartister kräver att partiet lämnar uppgörelsen med den övriga oppositionen om sänkt skatt på bensin och diesel, rapporterar Sveriges Radio Ekot. V:s klimatpolitiska talesperson Jens Holm bekräftar uppgifterna.

– Det är ett brett upprop, säger han.

Nyheter · Publicerad 22:00, 21 mar 2022

I torsdags blev det känt att Vänsterpartiet tillsammans med Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna stöttar ett utskottsförslag för att sänka priset på drivmedel.

Oppositionen vill att regeringen ska förhandla med EU för att kunna sänka energiskatten, och med det få ned priset med totalt 5 kronor på diesel och knappt 4 kronor för bensin.

Överenskommelsen får nu hård kritik inom Vänsterpartiet. I ett upprop som ska skickas till partistyrelsen på måndag uppmanas ledningen att agera för att lämna uppgörelsen.

”Vi lever i turbulenta tider som kräver politiska omprioriteringar. Men det gäller att inte tappa huvudet alldeles”, står det i uppropet, enligt Ekot.

Uppropet anser bland annat att en sänkning av priset på fossila bränslen ”undergräver Vänsterpartiets klimatpolitik”.

– Ja, jag kan inte mycket mer än bekräfta det. Men det stämmer att vi ska skicka in en sådan skrivelse, säger Jens Holm till TT.

Hittills har ett 30-tal personer skrivit under uppropet, enligt Ekot.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00