”Herre, låt mig förstå att mitt liv har ett slut, att det finns en gräns för mina dagar, så att jag inser hur förgänglig jag är.
Psaltaren 39:5

Världen idag

USA:s kvinnor reser sig i bön för nationen

Med kristna kvinnor som Lisa Bevere och Cindy Jacobs i spetsen vill bönerörelsen "The Call" samla hundratusentals kvinnor till bön i Washington DC den 9 oktober. Målet är att få se "ett nytt uppvaknande" för landet.

Nyheter · Publicerad 14:00, 20 sep 2017

"Vi inbjuder Amerikas mödrar och döttrar, nuvarande och framtida, att resa sig upp tillsammans, som Esther och Deborah; hängivna kvinnor av alla åldrar, raser och kyrkotillhörighet; ensamstående kvinnor, mödrar, andliga mödrar", skriver organisationen Rise Up / The Call på sin hemsida.

"Kan hundratusentals kvinnor be och proklamera att Amerika ska frälsas, välja livet, och se sina barn vandra med Gud? Kan en nation räddas på en dag, den 9 oktober? Vårt svar är: Ja, när kvinnor reser sig".

Bland talarna är Lisa Bevere, Cindy Jacobs, Alveda King och Bethany Temple.

Lou Engle, som leder International House of Prayer i Kansas City, startade i början av 2000-talet bönerörelsen The Call, som samlat tiotusentals deltagare till bön, ofta för en evangelikal syn på äktenskap och familj.

I en video på Youtube berättar han att han delvis inspirerats till att organisera ett stort kvinnomöte i Washington som svar på den stora feministiska protestmarschen mot president Donald Trump den 21 januari i år.

Det var Lou Engle som i påskas uppmanande kristna i USA till bön och fasta i tre dagar, som svar på att "häxor" velat sända en våg av förbannelser över Donald Trump.

När islamisering blir ett hot mot tron och friheten

Ledare I en metodistkyrka i sydöstra England knivmördades nyligen den brittiske parlamentsledamoten David... torsdag 21/10 00:10

Församlingen är en del i det samhälle där vi är satta att vara och verka.

Inför söndag I Jeremia 29:7 står:  ”Sök den stads bästa dit jag har fört er.” Detta skriver han till ett folk... torsdag 21/10 00:00

Bör Israel förse Jordanien med vatten?

Israelkrönika Förra veckan ingick Israel ett avtal med Jordanien, där Israel förpliktar sig att leverera dubbelt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier