Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

USA:s kvinnor reser sig i bön för nationen

Med kristna kvinnor som Lisa Bevere och Cindy Jacobs i spetsen vill bönerörelsen "The Call" samla hundratusentals kvinnor till bön i Washington DC den 9 oktober. Målet är att få se "ett nytt uppvaknande" för landet.

Nyheter · Publicerad 14:00, 20 sep 2017

"Vi inbjuder Amerikas mödrar och döttrar, nuvarande och framtida, att resa sig upp tillsammans, som Esther och Deborah; hängivna kvinnor av alla åldrar, raser och kyrkotillhörighet; ensamstående kvinnor, mödrar, andliga mödrar", skriver organisationen Rise Up / The Call på sin hemsida.

"Kan hundratusentals kvinnor be och proklamera att Amerika ska frälsas, välja livet, och se sina barn vandra med Gud? Kan en nation räddas på en dag, den 9 oktober? Vårt svar är: Ja, när kvinnor reser sig".

Bland talarna är Lisa Bevere, Cindy Jacobs, Alveda King och Bethany Temple.

Lou Engle, som leder International House of Prayer i Kansas City, startade i början av 2000-talet bönerörelsen The Call, som samlat tiotusentals deltagare till bön, ofta för en evangelikal syn på äktenskap och familj.

I en video på Youtube berättar han att han delvis inspirerats till att organisera ett stort kvinnomöte i Washington som svar på den stora feministiska protestmarschen mot president Donald Trump den 21 januari i år.

Det var Lou Engle som i påskas uppmanande kristna i USA till bön och fasta i tre dagar, som svar på att "häxor" velat sända en våg av förbannelser över Donald Trump.

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen. Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra onsdag 12/8 00:00

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra