Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Upprop till bön för Ukraina på nationaldag

I dag, på Ukrainas självständighetsdag, har World Evangelical Alliance (WEA) och European Evangelical Alliance (EEA) tagit initiativ till ett böneupprop för ett slut på det ryska kriget. På morgonen genomförde organisationerna även bön på Zoom, under ledning av den svenske prästen Peter Artman.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 aug 2022

I dag, den 24 augusti, är det Ukrainas självständighetsdag och exakt ett halvår sedan Ryssland inledde sitt krig mot landet. Med anledning av detta uppmanar World Evangelical Alliance (WEA) och European Evangelical Alliance (EEA), tillsammans med Svenska evangeliska alliansen (Sea), kyrkor och enskilda kristna till bön för ett slut på kriget.

”På denna självständighetsdag vill vi deklarera vårt beroende av Gud, den som kan bringa sann fred/frid i varje enskild persons, varje familjs och till och med hela folks hjärtan”, skriver organisationerna i ett upprop.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00