Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Upprop till bön för Ukraina på nationaldag

I dag, på Ukrainas självständighetsdag, har World Evangelical Alliance (WEA) och European Evangelical Alliance (EEA) tagit initiativ till ett böneupprop för ett slut på det ryska kriget. På morgonen genomförde organisationerna även bön på Zoom, under ledning av den svenske prästen Peter Artman.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 aug 2022

I dag, den 24 augusti, är det Ukrainas självständighetsdag och exakt ett halvår sedan Ryssland inledde sitt krig mot landet. Med anledning av detta uppmanar World Evangelical Alliance (WEA) och European Evangelical Alliance (EEA), tillsammans med Svenska evangeliska alliansen (Sea), kyrkor och enskilda kristna till bön för ett slut på kriget.

”På denna självständighetsdag vill vi deklarera vårt beroende av Gud, den som kan bringa sann fred/frid i varje enskild persons, varje familjs och till och med hela folks hjärtan”, skriver organisationerna i ett upprop.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00