Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Upplaga 78 av Edsväraveckan gick av stapeln

Kraften i det kristna vittnesbördet och Guds ords trovärdighet. Sådant lyftes fram när den årliga Edsväraveckan genomfördes för 78:e gången.

Nyheter · Publicerad 13:00, 1 aug 2018

Mitt på västgötaslätten, mellan Vara och Falköping, har väckelsemöten och bibelstudium hållits varje sommar sedan 1940-talet. Så också detta år. Trots värmen kunde 300-400 deltagare besöka kvällsmötena där en rad kända förkunnare medverkade. Bland dem KG Larsson som hållit sina uppskattade bibelstudier under Edsväraveckan sedan 2004. Med sin stora kunskap från Gamla Testamentets profetböcker, Israels historia och nutid landade han i år i Apostlagärningarna.

Bland årets förkunnare återfanns också riksevangelist Pär Alfredsson, numera Equmenia­kyrkans nationella chef, som avbröt sin båtsemester på västkusten för att förkunna ett utmanande omvändelsebudskap här i Edsväratältet.

– Jag är privilegierad och har riktigt längtat hit. Min bön den här kvällen är för dig som ännu inte har mött Honom. Det kan ske på vilket sätt som helst, bara ditt hjärta är öppet, predikade Alfredsson.

Med utgångspunkt från Paulus radikala omvändelse, men också Alfredssons möte med Nordiska Motståndsrörelsen i Almedalen nyligen, betonade han att ”om en person som Paulus kunde bli frälst, så kan det ske med vem som helst”.

– En tro på Jesus är en relation som öppnar för det eviga livets gåva! påpekade han och slog fast att denna gåva inte är längre bort än en enkel ärlig bön.

Pär Alfredsson framhöll också att Paulus ”son” Timoteus fick uppdraget att föra vidare vad han hört bland annat till barn och barnbarn.

– Ett vittnesbörd kan ingen ta ifrån er! sa Alfredsson till åhörarna i tältet.

Bland talarna fanns också Ingemar Helmner samt bibelläraren Anders Sjöberg som höll fyra bibelstudier. Han uppmanade publiken till att stå upp för hela Bibelns budskap och påpekade att Skriften är utandad av Gud.

Sammanlagt 2 000 personer besökte tältet under veckan, enligt arrangören.

En tro på Jesus är en relation som öppnar för det eviga livets gåva!

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Könsdysfori. Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder...

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Konvertiter. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges...

100 år av demokrati finner oss i politisk kris

Ledare 100 dagar utan regering I måndags firade demokratin 100 år i Sverige – ett faktum värt att fira! Den 17 december 1918 fattade riksdagen beslutet om ”allmän och lika...

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...