Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Uppgift: Kung Charles vill besöka Israel

Storbritanniens nykrönte kung Charles tros vilja besöka Israel framöver, och förberedelser för ett sådant besök ska redan ha inletts. Besöket skulle bli historiskt eftersom någon brittisk monark hittills aldrig har besökt den moderna staten Israel.

Nyheter · Publicerad 21:00, 22 maj 2023

Uppgifterna om att kung Charles vill besöka Israel kommer från den brittiska tidningen Daily Mails korrespondent i Tel Aviv, Melanie Swan, som i sin tur hänvisar till en diplomatkälla. Enligt källan ska kung Charles, som har gjort tre privata resor till Israel innan han blev kung, under de senaste åren ha gjort klart att han inte är rädd för att åka till Israel och inte kommer att låta sig hindras för att han är kung.

Det ska enligt Daily Mail nämligen ha funnits farhågor om att ett Israelbesök av hans mor, drottning Elizabeth, skulle gjort arabvärlden upprörd.

Tidningen hänvisar också till ett uttalande från den brittiske överhusledamoten Lord Polak.

– Det är ingen tvekan om att Charles kommer att vara den som bryter det här mönstret. Förberedelsen har gjorts av hans arbetslag för att bana väg för det här besöket, ska Lord Polak ha sagt.

Israels president, Isaac Herzog, som beskrivs som en vän till kung Charles, ska ha varit personligt involverad i att få till ett besök av kungen.

Samtidigt som kung Charles besöker Israel kommer han troligtvis också att ”besöka Palestina för att undvika kontrovers”, skriver Daily Mail.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10