Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Flera hundra elever på två gymnasieskolor uppges ha uppmanats att fylla i ”ingen religion” i ett formulär. Foto: Koji Sasahara/ AP / TT

Uppgift: Kinesiska skolelever uppmanas förneka Jesus

Mer än 300 kristna elever i Kina har uppmanats att uppge att de inte har någon religion. Det skriver World Watch Monitor. Många av de kristna eleverna ska även ha kallats till särskilda samtal med lärarna.

Nyheter · Publicerad 10:11, 12 okt 2018

Det är i provinsen Zhejiang, där den kristna tron är stark, som flera hundra elever på två gymnasieskolor uppges ha uppmanats att fylla i ”ingen religion” i ett formulär.

Att elever får ange vilken religion de bekänner sig till är inget märkligt, däremot är det ovanligt att de pressas till ett visst svar, säger en källa till World Watch Monitor.

– Det verkar som om det här är en del av den nya ansträngningen att identifiera kristna och pressa dem på ett eller annat sätt, säger källan.

Källan, som vill vara anonym, berättar att kristna barn i den här delen av Kina brukar fylla i att de är kristna, eftersom de är oskuldsfulla eller för att de kommer från familjer där man inte kompromissar med sin tro.

Påtryckningarna från lärarna gav dock resultat. På en av skolorna fyllde till en början 200 elever i att de var kristna, skriver World Watch Monitor. Efter att läraren uppmanat dem att skriva ”ingen religion”, var det hälften av eleverna som ändrade sitt svar och efter ytterligare påtryckningar var det bara en elev som i slutändan skrev ”kristen”, skriver nyhetssajten.

Enligt World Watch Monitor har lärarna dessutom tagit ut de kristna eleverna till särskilda samtal där de varnat dem för att tala om sin kristna tro på skolan.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...