Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Unga män överlät sig till Gud på Youth-konferens

Överlåtelse var ett återkommande tema under helgens Youth-konferens. Lördagskvällens möte riktade sig speciellt till pojkar och unga män att leva passionerat, rent och självutgivande.

Nyheter · Publicerad 10:56, 5 nov 2019

Under fredagens kvällsmöte på Youth talade Carla Strombeck Hornung om att överlåta sitt liv till Gud.

– Sedan begynnelsen, när det endast fanns två personer på jorden, har samma lögn upprepats i varje generation, nämligen att de regler som Gud har gett oss skulle begränsa oss och ta friheten ifrån oss. Inget kan vara längre från sanningen. Regler ger oss frihet, sade hon och beskrev hur det är den som litar på och helt överlåter sig till Gud som når sin fulla potential.

Carla Strombeck Hornung är barnbarn till amerikanska missionärer i Peru och leder tillsammans med sin man Sergio församlingen Agua Viva i Lima.

Övriga talare på Youth var Markus Wenz, ungdomspastor i Stuttgart, Tyskland, tillsammans med Joakim Lundqvist, Ville Männistö, Sebastian Asklund och Fabrice Ahishakiye från Livets ord.

Lördagkvällen med Joakim Lundqvist var en mobilisering av unga gudsmän.

– Det största enskilda miraklet av frihet och frälsning i Gamla testamentet, uttåget ur Egypten, föregicks av en stor demonisk attack mot unga killar där Farao befallde att alla nyfödda pojkar skulle kastas i Nilen, inledde Joakim Lundqvist sin predikan.

– Det största enskilda miraklet av frihet och frälsning i Nya testamentet, att Jesus bar världens synder på korset, föregicks av att Herodes lät döda alla pojkar i Betlehem med omgivning. I båda fallen kom en stark attack av död mot unga män, fortsatte han med stort allvar.

Joakim Lundqvist berättade att han är övertygad om att vi är på väg in i det största frälsningsmiraklet i vår tid, i Sverige och i Europa.

– Vi står inför den största väckelsen i världen i modern tid och jag ser att samma sak nu sker i dag: en attack mot unga killar, sade Joakim Lundqvist och efterlyste en ny generation av unga gudsmän som visar respekt mot tjejer, säger nej till pornografi, inte lånar ut sina ögon till något som förnedrar tjejer och som inte pressar sin flickvän att ha sex innan man är gift.

I slutet av mötet överlämnade hundratals pojkar och unga män sina liv och sin framtid till Gud framme vid podiet.

– Hjältar föds i kväll, avslutade Joakim Lundqvist innan mötet övergick i innerlig lovsång och förbön.

Fabrice Ahishakiye är ungdomspastor och var för första gången huvudansvarig för Youth-konferensen.

– Det har varit obeskrivligt bra, med en sådan gudsnärvaro. Det har varit en helighet över platsen och det är så många beslut som har fattats, sammanfattar han.

– Dessutom har många fått profetiska tilltal och människor har blivit helade. Det finns inget som gläder en pastor så mycket som att se alla dessa beslut som fattas, säger Fabrice.

Han påpekar att det är ett helt team som arbetar tillsammans bakom konferensen, och menar att det är det som ger resultat.

– Att tillsammans se hur både trettonåringen och trettioåringen får möta Gud på riktigt och hur ungdomar blir helade både på insidan och utsidan, det är det som betyder allt, säger han.

Vi står inför den största väckelsen i världen i modern tid och jag ser att samma sak nu sker i dag: en attack mot unga killar.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...