Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

UMU ska förse Vilhelmina med biblar

Nästa år kommer varje hushåll i Vilhelmina kommun att erbjudas en bibel. Detta tack vare UMU:s projekt ”Bibeln till alla”. – Vi har fått profetiska ord om att saker ska ta sin början i Norrland, säger Anders Carlsson från UMU.

Nyheter · Publicerad 16:00, 25 apr 2018

Varje svensk bör ha en bibel. Det menar Anders Carlsson och Paul Lundblad som genom organisationen Ungdom med uppgift (UMU) startat ett projekt som går under namnet ”Bibeln till alla” och som har som mål att ge Bibeln till det svenska folket.

– Vi har själva sett vilken skillnad Bibeln gör i våra personliga liv, i andras liv och i samhället, säger Anders Carlsson, ledare för UMU Sverige.

Först ut i projektet är Vilhelmina. I maj 2019 är det tänkt att varje hushåll i kommunen ska bli erbjuden en Bibel genom ett personligt hembesök från någon från UMU, en lokal församlingsmedlem eller intresserade kristna från övriga landet.

Totalt kommer 3 500 biblar tryckas upp till de 7 000 kommuninvånarna. Projektet, som görs tillsammans med Svenska bibelsällskapet, ska finansieras genom gåvor och insamlingar och görs i samarbete med de lokala församlingarna.

Varför just Vilhelmina?

– Det är något som har vuxit fram genom bön och samtal. Vi har fått profetiska ord om att saker ska ta sin början i Norrland, säger Anders Carlsson.

En aspekt av det hela är förstås också att UMU har en bas med en lärjungaträningsskola i Vilhelmina.

– Jag tror att Gud kallar oss till att börja där vi är, säger Paul Lundblad, amerikansk missionär som sedan fem år tillbaka är bosatt i Vilhelmina och ansvarar för UMU-basen där.

– Vi bad om vilken roll vi skulle ha för att utrota bibelfattigdomen i världen. Då upplevde vi att bibelutdelning är något som vi ska satsa på, fortsätter han på sin perfekta, norrländska, svenska.

Har Vilhelminaborna en längtan efter Gud?

– Jag tror att alla människor har en längtan efter Gud. I Vilhelmina har många blivit brända på kyrkan, men när man pratar med människorna om hur de mår, så märker man att det finns en längtan efter något mer, säger Paul Lundblad.

Både han och Anders Carlsson gläds över att alla kyrkor i kommunen vill vara med i satsningen.

– När vi har pratat med prästerna och pastorerna i Vilhelmina så har det varit väldigt positiva reaktioner, säger Lundblad.

I samband med bibelutdelningen är det tänkt att församlingarna ska ordna olika seminarier och aktiviteter kopplade till Bibeln.

– Det är egentligen efter utdelningen som det viktigaste arbetet börjar, säger Paul Lundblad.

När Vilhelminaborna har fått sina biblar, är tanken att UMU ska genomföra projektet i andra städer, men det är i nuläget inte bestämt var detta i så fall ska ske.

Att svenskarna behöver börja läsa Bibeln igen är i alla fall Anders Carlsson och Paul Lundblad övertygade om.

– Jag skulle vilja säga ”Tillbaka till Bibeln”, säger Anders Carlsson.

Satsningen lanseras officiellt under konferensen "Eld över Norrland" som äger rum i Vilhelmina 18–19 maj.

”De kristna är Mellanösterns hopp”

Mellanöstern. Boenden i ruiner, skyhöga matkostnader och muslimska grannar som radikaliserats. Det är vad många kristna återvändare möter i Syrien och Irak. Trots...

Bejakar prostitution – hyllas av politiker

Ledare Margot Wallström skrev den 8 juli på sin Facebooksida om hur hon följt med poliser och socialarbetare ner i den undre världen och hur hon upplevde...

Trump mötte människor som förföljts för sin tro

USA. Förföljda troende från ett tiotal olika länder besökte nyligen USA:s president Donald Trump. Några tackade presidenten för hans administrations...