Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Ett flertal gånger under årens lopp har Livets ord fått profetiska tilltal om sin viktiga roll som brobyggare i det Andens äkta enhetsarbete som pågår i Kristi kropp”, säger Ulf Ekman. Foto: Samuel Björk

Ulf Ekman: Livets ord har en uppgift att vara brobyggare

"Livets ord har en gåva och en uppgift att verka för fördjupad enhet". Det säger Ulf Ekman i en kommentar till den debatt som blossat upp efter Keryxartikeln.

Nyheter · Publicerad 10:06, 11 aug 2014

 – Ett flertal gånger under årens lopp har Livets ord fått profetiska tilltal om sin viktiga roll som brobyggare i det Andens äkta enhetsarbete som pågår i Kristi kropp, säger Ulf Ekman.
Han konstaterar att Livets ord i det lilla perspektivet är en egen församling som står på egna ben.
– Men i det större perspektivet tillhör Livets ord hela Kristi kropp och har fått, sedan många år tillbaka, en gåva och en uppgift att verka för fördjupad enhet.
I den bemärkelsen är och förblir Livets ord ett brohuvud, för att vara med att bredda, öka och fördjupa enheten i hela Kristi kropp. Kallelsen till öppenhet och enhet tror jag står starkt kvar, säger han.
 
Den breddning som församlingen Livets ord gått igenom under årens lopp har många i församlingen också känt glädje över, menar Ulf Ekman.
– Jag tror inte man varken ska eller kan skruva klockan tillbaka. Många skulle nog bli besvikna om det stängdes för denna öppenhet som ju är en viktig del i Livets ords kallelse.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se

Så här skriver Ulf Ekman i Keryx nr 2, 2014:
”När vi för cirka femton år sedan upplevde att Herren manade oss att upptäcka och betona kristen enhet, blev det en upptäcksfärd som vi inte hade väntat oss. Jag är övertygad om att också katoliker behöver göra en resa, dvs upptäcka mer av vad som finns hos deras protestantiska bröder och systrar. Inte minst Andra Vatikankonciliet talar om nödvändigheten av denna form av enhets­arbete. Jag tror faktiskt att Livets Ord har en kallelse att vara en bro för enhet och denna kallelse kommer säkert att växa. Vi har talat om detta i nästan femton år. Om Livets Ord befinner sig vid ena brofästet så kommer vi, Birgitta och jag, att befinna oss vid det andra. Det kan innebära en spännande och viktig relation och utveckling. Jesus ber för enhet, att Kristi kropp konkret skall förenas, upprättas, stärkas och i en turbulent framtid bättre kunna utföra sin uppgift, att verkligen vara ljus och salt och att nå ut i hela världen med evangeliets kärleksfulla kraft. Denna enhet i Ande och sanning hoppas jag kunna fortsätta att verka för så länge jag lever.”

• Läs den fullständiga artikeln här.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...