Nyheter

Ulf Ekman lämnar Chos styrelse

Ulf Ekman predikar i Seoul i december 2013.

I ett brev till Koreapastorn David Yonggi Cho meddelar Ulf Ekman att han i och med den kommande konverteringen till katolicismen avsäger sig uppdraget som styrelseledamot i pastorns organisation för församlingstillväxt, Church Growth International.

Att Livets ords grundare Ulf Ekman blir katolik får nu konsekvenser. Han meddelar i ett brev till Yonggi Cho, pastor i världens största församling i Sydkorea, att han nu lämnar styrelseplatsen i den organisation för församlingstillväxt, Church Growth International, som han suttit i under flera år.
Brevet kan läsas på Charisma magazines sajt, där berättar Ulf Ekman om Livets ords resa och bakgrunden till det beslut han och hustrun Birgitta fattat att konvertera till katolicismen.
" Jag kan tänka mig att denna nyhet kan överraska några av våra vänner. Andra, som har haft möjlighet att följa oss närmare de senaste åren, kanske inte är så förvånade, skriver Ulf Ekman till Yonggi Cho och betonar att det är en process som pågått i ungefär tio år och som gäller dem personligen och inte församlingen Livets ord
"Du behöver verkligen inte vara enig vårt beslut, men vi ber dig att under bön respektera det".

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS