Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Ulf Ekman gäst vid Birros bord. Foto: expressen.se

Ulf Ekman gästade Birro

I det senaste avsnittet av webbtv-programmet "Birros bord" medverkade Ulf Ekman som gäst. Marcus Birro är programledare och tillsammans med sidekicken Annika Leone diskuterade de tro, församlingen Livets ord och hur det är att bli punktbevakad av pressen.

Nyheter · Publicerad 14:35, 10 feb 2012

– I snart trettio år har vi sett rubrikerna om vår församling. För det mesta har det varit lugnt men ibland hettar det till, säger Ulf Ekman i det 32 minuter långa programmet ”Birros bord”. 
Senaste gången det hände, som han minns det, slog Aftonbladet upp stora löpsedlar om att Livets ord försökte störta Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund. Ekman ler snett och blev mest förvånad över att församlingens namn fortfarande säljer lösnummer. På Marcus Birros fråga om hur han på personligt plan har tacklat anklagelse, missförstånd och fördomar, svarar pastorn att han lärt sig att det  inte går att ständigt förklara sig. 

– Jag har kunnat hämta styrka i min gudstro och har insett att det är upp till var och en hur man förhåller sig till sanningen. Tidningarna har inte alltid haft fel, men ofta har de snedvinklat och i vissa fall ljugit, säger Ulf Ekman, och försöker ge sin bild av videoklippet som precis har spelats upp. Det är ett klipp från slutet av 1980-talet där han talar i tungor och folk faller när han rör vid dem. Han säger att det så klart ser lustigt ut när några minuter rycks ut ur ett stort sammanhang. Men den som läser Nya testamentet och Apostlagärningarna vet, säger Ulf Ekman, att tungotal var något naturligt. 

– Det är en av nådegåvorna och de fungerar som en boost. Hela det kristna livet är övernaturligt och då måste man sätta video-klipp som detta i större sammanhang och se vad det egentligen handlar om, säger Ulf Ekman och håller med om att mediebilden trots allt har trasat sönder församlingens rykte i Sverige. Annika Leone erkänner att hon till en början kände sig rädd för Ekman och undrade vad han skulle hitta på. 
Birros bord sänds på Expressens webbtv-kanal. Förutom Ulf Ekman var även Kikki Danielsson gäst i programmet. 

RUTH PETERSSON

Missionskonferens för unga genomförs på 15-tal platser

Engage. Årets ungdomsinriktade missionskonferens Engage, lördagen den 7 november, kommer att äga rum på... lördag 31/10 12:00

Jeremy Corbyn stängs av efter rapport om antisemitism

Storbritannien. Den förre Labourledaren Jeremy Corbyn har blivit avstängd av partiet. Bakgrunden uppges vara hur... lördag 31/10 09:00

Herren och hoppet om ett liv i evighet, ansikte mot ansikte med honom, är värt allt!

Inför söndag Ps 126 Den kommande helgen smakar himmelskt, med både helgonen och vårt evighetshopp i fokus. Redan... torsdag 29/10 00:10