Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Uffe Christiansson gör låt med bandet All for the King

I morgon släpper det kristna hårdrocksbandet All for the King en låt där rocklegendaren Ulf Christiansson medverkar på sång.

”The seventh seal”, som låten heter, hämtar sitt tema från Uppenbarelsebokens beskrivning av Jesus som Guds lamm.

Nyheter · Publicerad 15:59, 19 maj 2022

Ulf Christiansson, känd som bandet Jerusalems sångare, berättar för Världen idag att han kände All for the Kings sångare Ricard Hulteke sedan tidigare, och att han tänkte att det skulle vara kul att hjälpa till när han fick frågan. Han gillar också både låtens bibliska grund och musiken.

– Jag tycker det är en tung låt, en bra låt. Den har melodi. Jag hoppas att den ska nå människor, att människor ska uppleva Jesus i sitt liv och börja ta Jesus på allvar, säger Christiansson.

All for the kings sångare, Ricard Hulteke, sjunger duett tillsammans med Christiansson i ”The seventh seal”. Han konstaterar att det är viktigt för deras band att hålla fast vid Bibeln som Guds ord och att proklamera Jesus.

– Vår första skiva kallade vi för någon slags ”Alphakurs i hårdrockstappning”, minns han.

Låten ”The seventh seal” släpps på olika digitala tjänster tillsammans med ett introduktionsspår med titeln ”Song of the lamb”, och därtill ytterligare en låt som heter ”Light in the dark”, vilken Hulteke konstaterar också har ett himmelskt tema.  

Att de valde att bjuda in Ulf Christiansson förklarar han har mycket att göra med vad de tycker att den rutinerade sångaren står för.

– Han är ju en profet, en förebild. Han är en människa som har försökt vara trogen sitt hjärta och det Gud har gett honom och det tycker vi är fantastiskt och ganska ovanligt i dag, säger All for the King-sångaren.

Hur har det varit att göra det här med Ulf Christiansson?

– Det har varit jättefint. Han har så mycket erfarenhet och har ett stort hjärta både för Guds rike och för människor, säger Ricard Hulteke.

Jag tycker det är en tung låt, en bra låt. Den har melodi. Jag hoppas att den ska nå människor, att människor ska uppleva Jesus i sitt liv och börja ta Jesus på allvar.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier