Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Tyst från Linde om förföljda kristna

Regeringen tar regelbundet upp religionsfrihetsfrågor i kontakten med den indiska regeringen. Mer specifik än så var inte utrikesminister Ann Linde (S) när hon besvarade en skriftlig fråga om Indiens förföljda kristna.

Nyheter · Publicerad 18:00, 19 feb 2022

Det var riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) som i en skriftlig fråga till utrikesministern ville veta om regeringen i sin kommande utrikespolitiska deklaration kommer att lyfta frågan om ökande förföljelse av kristna och andra religiösa minoriteter i Indien, ett land som är en viktig handelspartner för Sverige och andra länder i västvärlden.

Nu har Ann Linde svarat på Brunegårds fråga. I sitt svar framhåller ministern att regeringen regelbundet tar upp dessa frågor i kontakten med den indiska regeringen och kommer att fortsätta uppmärksamma vikten av respekt för mänskliga rättigheter, inklusive religions- och övertygelsefrihet samt utöva påtryckningar mot Indien och andra berörda länder att tillämpa artikel 2 och 18 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00