Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Det var fel att sparka en klinikchef i Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd, bedömer arbetsdomstolen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Tysk läkare vägrade abort – vann i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen i Lüneburg har ogiltigförklarat uppsägningen av en klinikchef i nordöstra Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd. Det uppger organisationen Respekt.

Nyheter · Publicerad 12:01, 2 jun 2017

I början av året förklarade Thomas Börner, gynekologisk överläkare på Capio Elbe-Jeetzel-kliniken i Dannenberg, att han av religiösa skäl inte ville att aborter skulle utföras på avdelningen.

När klinikchef Markus Fröhling öppet gav överläkaren sitt stöd, sas han utan förvarning upp av sjukhusets ägare Capio i februari, skriver tidningen Respekt.

Nu har alltså arbetsdomstolen förklarat uppsägningen för ogiltig, och sagt att Markus Fröhling måste få tillbaka sin anställnnig som klinkchef. Enligt nyhetstjänsten Idea lär dock Capio inte återanställa Markus Fröhling, utan i stället ge honom ett avgångsvederlag.

Enligt nyhetstjänsten Idea lär dock Capio inte återanställa Markus Fröhling, utan i stället ge honom ett avgångsvederlag.

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...