På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Det var fel att sparka en klinikchef i Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd, bedömer arbetsdomstolen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Tysk läkare vägrade abort – vann i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen i Lüneburg har ogiltigförklarat uppsägningen av en klinikchef i nordöstra Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd. Det uppger organisationen Respekt.

Nyheter · Publicerad 12:01, 2 jun 2017

I början av året förklarade Thomas Börner, gynekologisk överläkare på Capio Elbe-Jeetzel-kliniken i Dannenberg, att han av religiösa skäl inte ville att aborter skulle utföras på avdelningen.

När klinikchef Markus Fröhling öppet gav överläkaren sitt stöd, sas han utan förvarning upp av sjukhusets ägare Capio i februari, skriver tidningen Respekt.

Nu har alltså arbetsdomstolen förklarat uppsägningen för ogiltig, och sagt att Markus Fröhling måste få tillbaka sin anställnnig som klinkchef. Enligt nyhetstjänsten Idea lär dock Capio inte återanställa Markus Fröhling, utan i stället ge honom ett avgångsvederlag.

Enligt nyhetstjänsten Idea lär dock Capio inte återanställa Markus Fröhling, utan i stället ge honom ett avgångsvederlag.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier