Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Twitterskandalen är ”större än Watergate”

– Det här är en historia om censurerande av amerikanska röster, säger Miranda Devine, profilerad skribent på New York Post, i en intervju med Svenska dagbladet.

Saker har hemlighållits som påverkat val, menar Twitterägaren Elon Musk.

Nyheter · Publicerad 10:00, 30 dec 2022

Världen idag har vid flera tillfällen senaste tiden rapporterat om de skandaler som skakat om både medier och myndigheter i USA och uppgifterna om hur central information om Joe Bidens son Hunter och dennes affärer tystats ner trots dess potential att påverka presidentvalet.

Nu berättar Svenska dagbladets USA-korrespondent Malin Ekman i en artikel om den massiva kritik som finns i USA mot att etablerade medier helt eller delvis valt bort att återge de sensationella nyheterna.

Miranda Devine, kolumnist och reporter på New York Post som låg bakom avslöjandet av Hunter Biden, säger i intervjun att hon är beklämd över att stora medier som The New York Times, Washington Post och andra i princip ignorerat de nya uppgifterna.

– ”Twitter files” är större än Watergate, menar Miranda Devine och fortsätter:

– Det här är en historia om censurerande av amerikanska röster i strid med det första tillägget i konstitutionen. Av FBI, en del av den statliga maktapparaten, som tvingar dessa väldigt inflytelserika sociala medieplattformar att censurera amerikaner.

Malin Ekman konstaterar att det handlar om att statliga myndigheter, techbolag och det demokratiska partietablissemanget agerat i gemensamt intresse och kontrollerat vilket material som nått allmänheten. Och att nyhetsmedier som vidarerapporterat FBI:s uppgifter om rysk valpåverkan nu tonat ner betydelsen av den nya informationen.

– Det är uppenbart att det funnits information som kontrollerats och hemlighållits, inklusive saker som påverkar val, säger den nye Twitterägaren Elon Musk i en intervju som SvD refererar till.

– Twitter agerade som DNC:s [Demokraternas; reds anm] förlängda arm. Det var absurt, säger Musk.

På frågan om Twitter ägnat sig åt valpåverkan svarar han enligt SvD.

– Om Twitter gynnar det ena laget men inte det andra och stänger ner röster i ett vågmästarval? Det är själva definitionen av valpåverkan.

Det är uppenbart att det funnits information som kontrollerats och hemlighållits, inklusive saker som påverkar val.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00