Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Foto: Istockphoto

Tv-program djupdyker ned i Fader vår-bönen

Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, lanserar nu en böneskola i samarbete med tv-kanalen TBN Nordic. I kursen kommer den klassiska bönen Fader Vår att gås igenom strof för strof, av SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger.

Nyheter · Publicerad 15:52, 14 jul 2020

– Oftast när vi ber Fader Vår gör vi det från början till slut. Ibland utan att tänka så mycket på innehållet. Men personligen tror jag att Jesu formuleringar är tänkta att också vara ett avstamp för mer omfattande bön, där vi låter varje strof ge oss inriktningen för våra ord till Herren, säger Olof Edsinger i ett pressmeddelande.

Serien kommer att sändas i nio korta avsnitt, där de flesta uppges ligga på 7-8 minuter. Det första ska ge en introduktion till kristen bön i allmänhet, med fokus på gemenskap.

– I grunden är det ju det vad bön handlar om – att leva i gemenskap med den Gud som har skapat oss alla, säger generalsekreteraren.

I de följande åtta avsnitten blir det genomgångar av Fader vårs åtta strofer, där Olof Edsinger både undervisar och ber utifrån var och en av stroferna.

Den välkände teologen och författaren pekar också på vikten av bön i ett större perspektiv.

– Jag bärs av en stark övertygelse om att Guds rike bara kan främjas när vi går i takt med vår högste Uppdragsgivare, säger Olof Edsinger.

Personligen tror jag att Jesu formuleringar är tänkta att också vara ett avstamp för mer omfattande bön.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10