Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Tusentals nåddes med evangelium i Jönköping

26 maj genomfördes "Global Outreach Day" (G.O.D) i 150 länder runt om i världen. För andra året i rad fanns Jönköping och ett 50-tal personer från olika församlingar med. – Jesus gick själv ut på gator och torg och vittnade, vi är kallade att göra som han, säger Marcus Palmblad, initiativtagare till dagen.

Nyheter · Publicerad 16:46, 30 maj 2018

Målet med Global Outreach Day (G.O.D) är att alla kristna ska dela evangeliet till minst en person. 2017 deltog, enligt den globala organisationens hemsida, 30 miljoner kristna runt om i världen och 6,4 miljoner människor beräknas ha blivit frälsta.

I år hölls G.O.D i två städer. Dels i Nässjö där satsningen gjordes för första gången och dels i Jönköping som gjorde G.O.D. för andra året. Världen idag var på plats och gjorde först ett nedslag i förortsområdet Råslätt dit två kristna män, Marcus och Daniel, begett sig på förmiddagen. En muslimsk kvinna med knäproblem tackade ja när de erbjöd förbön för helande och hon berättade efteråt att hennes smärta var borta. En ung man ville gärna ha den Jesus som presenterades och bad med i en frälsningsbön.

– Enkelheten i evangelium är det bästa med det här, sade Marcus.

Samtidigt sjöd det av aktivitet inne i stan där Jönköpings marknad pågick som bäst och mitt i vimlet fanns de kristna utspridda på olika platser. I hamnen låg missionsbåten Christina bemannad av ett team från Pingstkyrkan i Bottnaryd. Och vid kanalen och längs gågatan fanns även Pannkakskyrkan, Hela människan med cafébord och en husbil med texten Jesus is Lord där flanörer erbjuds förbön och andlig vägledning.

Enligt arrangörerna valde ett tiotal personer att ta emot Jesus som sin Frälsare under dagen. Många muslimer ska också ha visat intresse för den kristna tron. Samtalstonen beskrivs som god och många tog emot kristen litteratur och tidningar.

– Det har varit bra med folk under dagen, vi har fått be med några till frälsning och vi har haft många intressanta samtal, sade Gunnar Tågerud som Världen idag mötte vid kanalen.

De troende bad även för sjuka och flera personer uppges ha vittnat om att de blivit helade. Bland annat en romsk man som ska ha fått tillbaka hörseln på sitt ena öra. Världen idag blir också vittne till hur en afghansk, som slagit sig ned i en "förbönsstol" blir strålande glad och vittnar om hur hans svåra ryggsmärtor plötsligt försvunnit.

– Nu behöver jag inte de här längre, sade mannen och höll upp en ask smärtstillande tabletter han ätit i tre månader.

Vid det gemensamma avslutningsmötet i Frälsningsarmén spelade ett lovsångsteam från Livets ord och Simon Lundgren predikade. Budskapet var ett rakt, enkelt och personligt evangelium, just det som varit signum för dagen i stort.

Bland de troende var upprymdheten påtaglig inför det positiva man upplevt i mötet med människor denna dag.

– Det har varit en historisk dag, Guds Ord har blivit sått och evangelister från många olika sammanhang har kopplat samman och arbetat mot ett gemensamt mål, sade en av dem, Sigrid Bergström, till tidningen.

– Global Outreach Day kommer att fortsätta och vi hoppas att fler församlingar och fler städer än Nässjö och Jönköping hakar på nästa års, sa initiativtagaren Marcus Palmblad till Världen idag när dagen var slut.

Det här är en historisk dag, Guds ord har blivit sått och evangelister från många olika sammanhang har kopplat samman och arbetat mot ett gemensamt mål.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...