Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Trump till Boris Johnson: Vi ber för dig

Hälsningarna strömmar in efter nyheten att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas för covid-19. Såväl nära vänner som meningsmotståndare önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande. Donald Trump hälsar att amerikanerna ber för honom.

Nyheter · Publicerad 16:02, 7 apr 2020


Det var på måndagskvällen som uppgifterna om att Boris Johnson intensivvårdas på sjukhus kom. Premiärministern testades positivt för covid-19 för mer än tio dagar sedan och lades in på sjukhus i söndags kväll, då han fortfarande hade feber och hosta. Enligt Downing Street var måndagens flytt till intensivvårdsavdelningen en försiktighetsåtgärd om han skulle behöva en ventilator för att underlätta tillfrisknandet.

Världsledare skickar nu sina hälsningar till den brittiska premiärministern.

– Jag vill uttrycka vår nations stöd till Boris Johnson som just nu kämpar mot det här viruset, det amerikanska folket ber för dig. (Johnson) är en nära vän, en fin man, sade USA:s president Donald Trump under en presskonferens.

– Vi får se om vi kan vara till hjälp. Vi har kontaktat Boris läkare och vi får se vad som sker härnäst.

En annan person som talar om bön är den förra premiärministern Theresa May.

”Mina tankar och böner går till Boris Johnson och hans familj”, skriver hon på Twitter,

En vänlig tanke får Johnson av EU:s brexitförhandlare Michel Barnier som även han önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande. Barnier befinner sig själv i karantän efter att ha testats positivt för covid-19.

Frankrikes president Emmanuel Macron samt Sveriges statsminister Stefan Löfven är ytterligare två av de som har skrivit till Johnson.

”Mina tankar är med premiärminister Boris Johnson och hans familj”, skriver Löfven på Twitter.

På brittisk mark skriver Labourledaren Keir Starmer att Johnsons sjukdomstillstånd är ”hemskt sorgliga nyheter” och att ”landets tankar är med premiärministern och hans familj.”

Utrikesminister Dominic Raab har tagit över landets styre tillfälligt.

Om du frågar mig vill jag inte alls tillbaka till det gamla vanliga.

Ledarkrönika I mitten på mars, precis innan mycket stängdes ner i vårt samhälle, var jag och min fru och... torsdag 24/9 00:00

Aron Flams advokat: Handlar om yttrandefrihet

Upphovsrätt. Komikern Aron Flam och Beredskapsmuseet möttes under torsdagen i Stockholm tingsrätt för att göra... fredag 25/9 19:00

Coronakrisen drev Europas största bordell i konkurs

Tyskland. För att stoppa smittan förbjöds prostitution tillfälligt i hela Tyskland den 16 mars. Nu upphävs... fredag 25/9 16:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...