På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Trump till Boris Johnson: Vi ber för dig

Hälsningarna strömmar in efter nyheten att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas för covid-19. Såväl nära vänner som meningsmotståndare önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande. Donald Trump hälsar att amerikanerna ber för honom.

Nyheter · Publicerad 16:02, 7 apr 2020


Det var på måndagskvällen som uppgifterna om att Boris Johnson intensivvårdas på sjukhus kom. Premiärministern testades positivt för covid-19 för mer än tio dagar sedan och lades in på sjukhus i söndags kväll, då han fortfarande hade feber och hosta. Enligt Downing Street var måndagens flytt till intensivvårdsavdelningen en försiktighetsåtgärd om han skulle behöva en ventilator för att underlätta tillfrisknandet.

Världsledare skickar nu sina hälsningar till den brittiska premiärministern.

– Jag vill uttrycka vår nations stöd till Boris Johnson som just nu kämpar mot det här viruset, det amerikanska folket ber för dig. (Johnson) är en nära vän, en fin man, sade USA:s president Donald Trump under en presskonferens.

– Vi får se om vi kan vara till hjälp. Vi har kontaktat Boris läkare och vi får se vad som sker härnäst.

En annan person som talar om bön är den förra premiärministern Theresa May.

”Mina tankar och böner går till Boris Johnson och hans familj”, skriver hon på Twitter,

En vänlig tanke får Johnson av EU:s brexitförhandlare Michel Barnier som även han önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande. Barnier befinner sig själv i karantän efter att ha testats positivt för covid-19.

Frankrikes president Emmanuel Macron samt Sveriges statsminister Stefan Löfven är ytterligare två av de som har skrivit till Johnson.

”Mina tankar är med premiärminister Boris Johnson och hans familj”, skriver Löfven på Twitter.

På brittisk mark skriver Labourledaren Keir Starmer att Johnsons sjukdomstillstånd är ”hemskt sorgliga nyheter” och att ”landets tankar är med premiärministern och hans familj.”

Utrikesminister Dominic Raab har tagit över landets styre tillfälligt.

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Ledare Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist... lördag 8/5 00:10

Många i Europa oroade över Astra Zeneca

Covid-19. Medier har skrivit om tveksamheten bland många till Astra Zenecas vaccin, på grund av den lilla men... lördag 8/5 20:00

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Gästkrönika Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför... lördag 8/5 00:00

Skarp kritik mot att transperson kan få en OS-plats

Olympiskt. Den tidigare tyngdlyftaren Tracey Lambrechs riktar hård kritik mot att Laurel Hubbard, som ser ut... lördag 8/5 11:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier