Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Examenshögtiden på bibelskolan i Migori tidigare i år var en festlig högtid för avgångseleverna. Foto: Privat

Trosgnistan satte nytt insamlingsrekord

Trosgnistans totala insamlingsresultat för 2019 ökade markant jämfört med året före och blev rekordhögt. Trots inställd sommarkonferens i år har organisationens ekonomiansvarige David Duveskog dessutom gott hopp om ett fortsatt stort givande.

Nyheter · Publicerad 15:22, 26 jun 2020

Trosgnistans totala insamlade medel hamnade 2019, enligt rapporten från årsmötet nu i juni, på drygt 22,5 miljoner kronor, vilket var nästan 1,5 miljon mer än 2018, och dessutom ett rekordresultat för missionsorganisationen. 

– Det känns fantastiskt. Vi är otroligt ödmjukt tacksamma till allt det stöd vi får, säger missionssekreterare GertOve Liw, som har skrivit rapporten. 

På grund av coronapandemin har Trosgnistans årliga sommarkonferens, där drygt en av de 22 miljonerna blev insamlad förra året, blivit inställd. Som ersättning för den vanliga konferensen ska det dock hållas TV-sändningar och organisationens ekonomiansvarige, David Duveskog, är fortsatt hoppfull vad det gäller ekonomin. 

– Vi har fått in bra mycket gåvor på de insamlingar vi har gjort. Nu har vi den 5 juli vad vi kallar minikonferensen, via Kanal 10. Vi kommer i den gudstjänsten att göra en insamling och det kopplas också till ett insamlingsbrev. Vi har stor tro på att vi ska kunna kompenseras väl, säger han. 

Bland insamlingsinsatserna under 2019, nämner årsmötesrapporten speciellt en mycket lyckad sådan till förmån för Trosgnistans drygt 40 år gamla bibelskola i staden Migori, i sydvästra Kenya, som inbringade över 500 000 kronor. 

– Det betyder att vi kan fräscha upp lokalerna. Det behövs en del renoveringar. De låg med ett underskott också och vi kan hjälpa dem att betala underskottet och lärarna får lite löneökningar, berättar David Duveskog. 

Med över tusen elever som har examinerats för att sedan kunna jobba som pastorer, evangelister, lärare och ledare, så konstaterar både Duveskog och Liw att bibelskolan, som är Trosgnistans huvudcenter i Kenya, är ett mycket viktigt sådant. 

– I hela Kenya så har det haft oerhörd påverkan, det är själva hjärtat i det evangeliska arbetet. Vi har under åren utvecklat en församlingsrörelse som är väldigt stabil, väl etablerad, respekterad i landet. Här är bibelskolan en stor anledning till den stabilitet som vi ser, säger GertOve Liw.

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda