Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Troende socialdemokrater anklagas styra politiken

Det stormar kring det socialdemokratiska förbundet Tro och solidaritet, tidigare Broderskapsrörelsen. Orsaken är ett dokument från 1999 som nu lyfts fram av Expressen, och där man bland annat anger hur många muslimer som partiet vill få in i politiken.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 jan 2014

"Denna öppna rapport, som lämnades till Förbundsstyrelsen 1999, är en sammanfattande beskrivning av dialogen med företrädare för svenska muslimer om hur religionsfriheten kan stärkas och hur en stor grupp svenskar ska nå ökad delaktighet i samhället", skriver Tro och solidaritets ordförande Peter Weiderud på förbundets blogg angående artikeln i Expressen, och avvisar allt tal om påstått hemlighetsmakeri.

Expressen började skriva om samarbetet mellan Sveriges muslimska råd och Tro och solidaritet när Carina Hägg (S) härom dagen flyttades ner till icke valbar plats på riksdagslistan inför valet. Hon hävdade att det fanns ett hemligt avtal mellan S-föreningen Tro och solidaritet och Islamiska förbundet, och att grundorsaken till hennes petning var att hon kritiserat valet av Islamiska förbundets ordförande Omar Mustafa till partistyrelsen på S-kongressen förra året.
Expressen hävdar i sin artikel att medlemmar i Sveriges muslimska råd, vars samarbete med Tro och solidaritet inte förefaller drivas aktivt längre, har en islamistisk agenda, och hänvisar till islamologen Sameh Egyptson.
- De har velat införa sharialagar och de samarbetar med och stöder det islamistiska partiet Muslimska Brödraskapet. De demonstrerade till exempel för Muhammad Mursi när han avsattes, säger denne till tidningen.

Peter Weiderud invänder på sin blogg att Sveriges muslimska råd är "ett samarbetsorgan för praktiserande muslimer, inget politiskt organ".
"Lika självklart är att vi som socialdemokrater inte samarbetar med islamistiska partier. Islamism och socialdemokrati precis som kristdemokrati och socialdemokrati låter sig inte förenas", skriver han.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Följ Jesus och se till att fiska på rätt ställe

Nu när våren allt mer gör sitt intåg i svenska marker och sjöar är det dags för en del att rusta... lördag 21/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier