Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Troende i Galiléen talade till bedjare i Örebro

Bedjande församlingar, församlingar som ser genombrott och stöd till messianska församlingar i Israel. Detta lyftes upp i brinnande böner vid de Nationella bönedagarna i Örebro.

Nyheter · Publicerad 18:00, 12 jan 2023

Det hade redan på förhand annonserats att församlingen skulle vara ett genomgripande tema under de årliga bönedagarna i Örebro. En helg som också kom att handla mycket om församlingens identitet. 

– Varje positiv rörelse i en lokal församling blir en positiv rörelse för hela landet, sade Per-Åke Elia­sson, pastor och föreståndare på Kristet center Örebro, under fredagskvällen. 

Han refererade till Nehemja bok, där olika enheter byggde på muren och steg för steg fogades samman i syfte att vara ett beskydd. 

Att bön gör skillnad fick deltagarna höra när Micael Lundin, missionär som arbetar på Balkan, vittnade om vad som skett sedan förra årets Nationella bönedagar. 

– Förra året bad vi tillsammans om att Gud skulle resa upp förebedjare för Balkan, nu kan jag berätta att vi har fått bönesvar, sade Micael Lundin under lördagens bönesamling. 

Världen idag har tidigare berättat om det stora bönenätverket i Uganda som hörsammat ropet om hjälp i förbön för Balkan. 

Lundin kunde nu berätta att det också startar ett särskilt initiativ med bön för Balkan den 19 januari i Sverige. Bönesamlingarna ska äga rum digitalt på Zoom, men också i form av fysiska bönesamlingar på Kristet center Örebro.  

Under lördagskvällen talade Tomas Dixon utifrån ämnet ”Messianska församlingar”.

– Om Gud har tänkt sig ett visst upplägg, hur pass viktigt är det då att vi håller oss till det? inledde Tomas Dixon retoriskt och talade sedan om församlingens identitet kopplat till det judiska folket.

Deltagarna fick också en videohälsning från en messiansk församling i Galiléen som formade ett antal böneämnen som de församlade sedan bad utifrån.

På söndagen talade Hans Augustsson från församlingen Josua i Gamleby om ”genombrottsförsamlingar”. Genom bibelundervisning varvat med egna erfarenheter talade August­sson om vikten av att hålla fast vid det Gud har sagt – oavsett åsikter och egna föreställningar om hur det ska gå till. 

Om Gud har tänkt sig ett visst upplägg, hur pass viktigt är det då att vi håller oss till det?

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00