De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Trakasserad läkare erbjuds timeout

Den överläkare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna som anklagas för att i flera år ha trakasserat minst tre judiska läkare har tagits ur tjänst, rapporterar Dagens Nyheter. Även en av de utsatta läkarna har erbjudits en timeout.

Nyheter · Publicerad 17:17, 9 nov 2018

I ett brev till sjukhusdirektören Annika Tibell skriver människorättsorganisationen Simon Wiesenthalcentrets grundare Abraham Cooper att läkarna "utsatts för uppenbar och öppen antisemitism" och att "ledningen har ignorerat problemen", trots att de varit kända sedan i februari, vilket Aftonbladet rapporterade i förra veckan.

Annika Tibell uppger för DN att sjukhusledningen nu bestämt träff med representanter för Simon Wiesenthalcentret. Angående att både överläkaren och den judiska läkaren erbjudits timeout säger hon så här:

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump erkänner Israels suveränitet över Golan

USA/Israel. USA:s president Donald Trump har nu erkänt Israels suveränitet över de ockuperade Golanhöjderna. – Israel har aldrig haft en bättre vän än er, sade...