Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Tommy Dahlman tar time out

Chefredaktören och predikanten Tommy Dahlman tar time out från sin tjänst som chefredaktör på tidningen Inblick och programledare på Kanal 10.Det meddelade Kanal 10:s vd, Börje Claésson i en direktsändning tillsammans med Ruben Agnarsson, vice vd, på fredag kvällen.

Nyheter · Publicerad 20:14, 15 jan 2016

Orsaken till time-outen är att Tommy Dahlman har åtalats för grovt rattfylleri. Detta efter att han i slutet av året körde sin bil från hemmet i Trollhättan till ett hotell i centrum efter att ha druckit vin. Dahlman stoppades av en polispatrull i centrum och blåste där positivt för alkohol i utandningsluften. Alkoholhalten var så pass hög att brottet skulle räknas som grovt och han medtogs därför till förhör, där han erkände brottet. Alkoholhalten mättes till 0,52 mg/l i utandningsluften, motsvarande drygt 1 promille blodalkoholhalt. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille.

I tv-sändningen på fredagkvällen förklarade Ruben Agnarsson bolagets resonemang.
– Detta är naturligtvis dels allvarligt och det inser Tommy också. Samtidigt är det en personlig kris för Tommy och vår bön och önskan är att han under den här time outen ska få bearbeta detta och ta ansvar för det.
– Vi känner också inför er som tittare och läsare att vi har ett ansvar, vi förvaltar ert förtroende, men också ett ansvar inför Tommy. Tommy har sagt att han gärna vill ta en time out och samtidigt finnas kvar i koncernen, berättade Agnarsson som också förklarade att Tommy Dahlman bett om förlåtelse och bett om hjälp i en upprättelseprocess.
– Det är en förtroendekris som inte bara drabbar honom utan också kristenheten och verksamheten, så därför vill vi tar det här på allvar, sade Börje Claésson

Under time-outen går Ruben Agnarsson in som tillförordnad chefredaktör för tidningen. Tommy Dahlman kommer inte heller medverka som programledare i Kanal 10.
Enligt ett pressmeddelande från Inblick, som även publicerades på tidningens hemsida på fredagskvällen, kommer förändringen i första hand gälla fram till halvårsskiftet.
I pressmeddelandet vädjar man också om förbön för Tommy, hans familj och den egna verksamheten.

Dahlman åtalades på onsdagen av åklagare vid Vänersborgs tingsrätt. Något datum för rättegång är inte satt ännu. Enligt Trafikverkets hemsida är straffet för grovt rattfylleri antingen villkorlig dom, skyddstillsyn eller fängelse i högst två år. Samtidigt dras även körkortet in permanent.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Välkomna livsinsikter för vårt samhälle i spåren efter Corona

Ledare En kris kan få indirekta och oväntade effekter. En sådan är Coronapandemins positiva konsekvenser i... tisdag 27/7 00:10

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier