Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tomas Sjödin: Att vila är att ta ansvar för dem vi älskar

När vi stannar upp och bryter av vardagen med annat än måsten är inte detta uttryck för egoism eller lathet. Tvärtom är det ett sätt att visa våra närmaste att vi älskar dem, menar författaren och pastorn Tomas Sjödin. – Vila handlar inte om att få det lite trivsammare, det handlar om en kamp för det som är värdefullt i våra liv.

Nyheter · Publicerad 09:00, 4 aug 2019

Tomas Sjödins bok Det händer när du vilar har gjort succé och översatts till flera språk. Det är tydligt att det finns ett sug efter en sundare livsrytm, och när vi läser statistik om hur stress, psykisk ohälsa och sjukskrivningar skjuter i höjden, är det inte svårt att förstå varför.

Hur definierar du vila? 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...