Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Todd Bentley lämnar sin fru och väckelsen

Nyheter · Publicerad 11:06, 15 aug 2008

Todd Bentley lämnar sin fru och väckelsenLakelandväckelsens ledare Todd Bentley lämnar sin fru efter långa äktenskapsproblem. Nyheten att den kanadensiske evangelisten separerar, chockade hans medarbetare när han meddelade dem på måndagen. Separationen gör också att Bentley lämnar mötena i Lakeland tidigare än väntat.

På måndagseftermiddagen tillkännagav Todd Bentley sin separation för sina medarbetare i Lakeland. Lynne Breidenbach som varit Bentleys taleskvinna under väckelseserien, men som avgick på måndagen, talade om nyheten om separationen som "väldigt sorglig", skriver lokaltidningen The Ledger.
– Gud använder fallna, felbara människor. Det här ogiltigförklarar inte vad Todd har gjort, sa hon till tidningen.
Enligt Charisma hade Breidenbach ingen kännedom om någon överhängande separation.
Todd och Shonnah Bentley har två döttrar och en son, och är båda kanadensiska medborgare. Enligt kanadensisk lag är en separation ett preliminärt steg i skilsmässoförhandlingar som tar nio månader.
För de ledare, däribland C Peter Wagner, Bill Johnson och John Arnott, som i juni avskilde Todd Bentley som evangelist, kom nyheten om separationen som en chock.
– Det här är en uppenbar tragedi, både för Todd och Shonnah och det Gud gör i Lakeland, sa pastor Bill Johnson till Charisma.
– De hade problem för några år sedan, och jag involverade mig då för att ge stöd och råd till Todd och hans medarbetare. När jag har pratat med Todd trodde jag att problemen var lösta. Tydligen var de inte det.
Styrelsen för Todd Bentleys organisation Fresh Fire släppte på tisdagen ett uttalande, där de betonade att separationen inte berodde på otrohet hos någon av makarna. I stället erkände man att mer än hundra dagars möten hade skapat "en atmosfär av utmattning och stress"som påverkade "redan existerande problem" i Todd och Shonnahs äktenskap. Samtidigt vill styrelsen inte skylla separationen på väckelseserien.
Stephen Strader, pastor i Ignited Church, säger till Charisma om separationen:
– Den är för en begränsad tid under tiden som de fortsätter få själavård.
Enligt Strader tog han över ansvaret för mötena den 6 augusti, vilket också gör att Todd Bentley lämnar Lakelandväckelsen tidigare än den 23 augusti som var beräknat.

Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Kristersson utmanar S: Gör upp med antisemitismen

Politik. Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet. – Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar...

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...