Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

Ett nedsläckt Manhattan rider ut stormen Sandy. Foto: Frank Franklin II/AP PHOTO/SCANPIX

Times Square Church visar på hopp bortom stormen

Samtidigt som New York härjas av rasande bränder, översvämningar och obarmhärtiga vindar vill Times Square Church nå ut med ett hoppfullt budskap till staden.

Nyheter · Publicerad 11:17, 30 okt 2012

Ett stenkast från välkända Times Square på Manhattan ligger Times Square Church, där den framlidne David Wilkerson tidigare var pastor.
Församlingen är välkänd för sitt sociala engagemang i staden och inför stormen Sandys ankomst till USA:s östkust bestämde man sig för att ett tjugotal personer skulle stanna i kyrkbyggnaden under stormen för att fortsätta kunna vara en resurs.
I ett videotal som direktsändes på internet på måndagskvällen berättade församlingens pastor Carter Conlon att han och en annan pastor tillsammans med medlemmar ur äldstekåren, anställda i församlingen och medlemmar som känner sig nödgade att vara på plats.
Conlon inledde andakten med att läsa från Markusevangeliet sjätte kapitel om när Jesus stillade stormen.
– I och med brödundret i samma kapitel visade Jesus att Gud vill förse dig med det du behöver, för att det ska komma andra till del, sade Conlon och fortsatte:
– Han förser dig inte bara utan han tar det lilla du har och förökar det, inte bara för din skull utan för andra och för Guds rike.
– Lärjungarna i båten måste frågat sig varför man drabbats av en sådan våldsam storm, när man just fått uppleva ett sådant fantastiskt under.

Conlon riktade sig särskilt ensamma och oroliga New York-bor:
– Du var redan rädd när du fick höra om stormen. Du är rädd när du tänker på den politiska stormen som rasar. Du är rädd när du ser familjevärden brytas ner, äktenskapssynen förändras och allt du hållit kärt blåser i väg i vinden. Du var rädd när du såg på den ekonomiska situationen i vårt land. Den här stormen är bara en av många stormar.
– Var inte rädd, det finns inget skäl för oro.

Conlon menar att Gud, precis som med lärjungarna, har sänt dem in i den här stormen och han har ett syfte med det. Han refererar till när Jesus och lärjungarna kom fram på andra sidan sjön så kände folket igen Jesus direkt. De sprang runt i byar och hämtade sina sjuka och förde dem till Jesus.– Det här är vad vi kallar ett andligt uppvaknande. Vi har bett här i Times Square Church att människor ska föra sina sjuka till vår församling och att de ska bli botade. Vi har bett om en väckelse i New York och i vårt land. Vi har bett om att familjer ska komma till församlingen och bli hela igen.
– När stormen la sig och Jesus klev ut ur båten så var människors hjärtan öppna för att ge sina liv till Jesus och ta emot honom.
– Om Jesus behöver ta mig genom en storm för att jag är bättre behövd på andra sidan så bryr jag mig inte om stormen utan jag bryr mig om att ta mig till den platsen där jag kan representera Jesus, visa vägen till hans hus, uppmana människor att be till honom.
Carter Conlon tror att man kommer att få se en böneväckelse i New York och man har bett om det i många år. Han säger att det här är bara en fysisk storm, men det finns andra stormar som är mycket djupare än denna.
– Vi måste lära oss att Jesus är villig att ta hand om oss, föröka det vi har och när vi förstår att han är på väg för att göra något i vår generation så är vi inbjudna att vara med.
– Som en del i styrkan vi får från honom att ta oss igenom stormar så finns också inbjudan att vara en del av det som Jesus vill göra.

Precis som arbetsplatser och samhällsfunktioner håller stängda i New York har kyrkan valt att inte ha kvällsgudstjänst den här veckan.

SAMUEL BJÖRK

Carter Conlon höll på måndagkvällen lokal tid en direktsänd webbandakt inför stormen Sandy. Foto: Times Square Church

Ny teknik bäddar för antikristligt system

Ledare På SVT Play kan man titta på en dokumentär vid namn ”Det kinesiska experimentet”. Den ger en skrämmande inblick i det enorma system för...

Utan den närvaron skulle mycket av vårt samhälle falla samman.

Ledarkrönika Om jag ska skriva några rader om hur jag i början av januari vände stegen upp mot Clarion Sign i Stockholm, till pingströrelsens årliga nationella...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...