Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

I sin predikan i Sveriges Radio sade Tigleth Malkey att man behöver ett ”pass”, nämligen Jesus, för att komma in i himlen. Foto: Sandra Lagestrå, Pingst FFS/Arkiv

Tigleth Malkey ledde P1:s lyssnare i frälsningsbön

I söndagens radiogudstjänst i P1 predikade Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey om att ha ett himmelskt perspektiv på lidanden. Att Jesus ska komma tillbaka är ett huvudämne i Bibeln, påminde han, och avslutade med att leda lyssnarna i en frälsningsbön.

Nyheter · Publicerad 09:00, 28 jan 2020

Tigleth Malkey predikade över ämnet ”Kom hit upp” i radiogudstjänsten, som var en inspelning från Karlshamns pingstförsamling. I lördagens e-tidning publicerade Världen idag en förhandsintervju med riksevangelisten.

I sin predikan vände sig Tigleth Malkey till människor som går igenom lidanden. Det här livet är inte allt, påpekade Malkey.

– 2 163 gånger talar Bibeln om att Kristus ska komma tillbaka och hämta oss från den här världen, sade han.

Bibeln börjar med att Gud skapar en himmel och en jord och slutar med ”och se, jag såg en ny himmel och en ny jord”, påpekade evangelisten vidare.

– Det du går igenom nu är en kort period. ”Kom hit upp” och få perspektiv på det som ska bli permanent i ditt liv.

Tigleth Malkey berättade om en resa som han gjorde till Cypern. Där skulle han tala på en bibelskola, men blev stoppad när han skulle byta flyg i Wien, eftersom han råkat ta med sig sin sons pass i stället för sitt eget.

– Den ångest som kom över mig där och då kan inte beskrivas. Jag insåg att jag kommer missa flyget, berättade han.

Malkey fick rådet att ta in på hotell och besöka den svenska ambassaden för att få ett provisoriskt pass. Han beskriver i sin predikan hur han låg på hotellrummet och plötsligt drabbades av en helt annan ångest:

”Gode Gud, hur kommer det inte vara i himlen när folk tror att de ska in, men inte kommer in för att de inte har något pass?”

Några kanske kommer med en annan persons pass och tror att det ska räcka, sin frus, sitt barns eller sina föräldrars pass, fortsatte Malkey.

– Även om dina farföräldrar kände Gud och hade typ svart bälte i bön så gör det inte dig till kristen.

Tigleth Malkey fick sitt provisoriska pass och kunde fortsätta sin resa. Hans poäng i sin predikan att vår frälsning går att lösa här och nu, på samma sätt som ett pass går att lösa här på jorden, men att det inte kommer gå att lösa när vi väl står vid himlens passkontroll.

– Han har förberett himlen för dig men kommer inte tvinga dig dit. Han sade sitt ja till dig, han väntar nu på din invit.

Programmet går att höra på Sveriges Radios hemsida.

Han har förberett himlen för dig men kommer inte tvinga dig dit.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00