Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Tigleth Malkey tycker att det behövs kristna poddar som riktar sig mot icke-troende. Foto: Sandra Lagestrå, Pingst FFS/Arkiv

Tigleth Malkey argumenterar för Gud i ny podd

I ett nytt och växande medielandskap måste kristna till stor del tänka helt nytt, menar Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey.

Som en del i det nytänkandet har Malkey startat en podd som vill ge de bästa argumenten för att vara kristen.

Nyheter · Publicerad 13:58, 15 jun 2020

Podden ”Hur kan jag veta?” är inspirerad av den amerikanska apologetikserien ”How can I know” från Gateway Church och görs i samarbete med Radio Hope Sweden. I fyra program delar Tigleth Malkey med sig av sina bästa argument för att vara kristen. I det första avsnittet talar han om det rimliga i att tro på Gud och därefter tänker han tala om Bibeln som trovärdig källa, om att Jesus är vägen till Gud och om att alla människor är älskade av Gud.

– Medan det finns många poddar med nyandlig och muslimskt förkunnande inriktning så är vi kristna oftast inriktade på att göra poddar med den främsta målgruppen andra kristna. Jag vill på ett rakt, enkelt och kortfattat sätt förklara varför jag funnit det rimligt att den kristna tron är rätt, säger Tigleth Malkey i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är budskapet ”tvättat” från kyrkliga termer med en innebörd som kan vara svår att förstå för människor som inte är kristna eller vana vid kyrkobesök. Visionen är ett lyssnarvänligt format med förhoppning om att även den som kanske är halvt intresserad och skeptisk ska orka med att lyssna från början till slut. Programmen är därför förhållandevis korta för att vara poddavsnitt – omkring 20 minuter.

– Idén kommer av att vi med Radio Hope som en missionerande radiostation såg behovet av att fylla den stora och växande poddvärlden med en podd som tränger in i listorna på Itunes och Spotify med det evangeliska budskapet, säger Tigleth Malkey.

Premiärprogrammet ”Hur kan jag veta att Gud finns?” lades ut den 11 juni och finns att höra på Poddtoppen.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10