Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Foto: Johan Ljungström, Sveriges Radio musik

Terese Fredenwall i Melodifestivalens fjärde deltävling

Kristna singer-songwritern Terese Fredenwall, som tidigare i år vann musiktävlingen Svensktoppen nästa vilket gav henne en plats i 2013 års Melodifestival, kommer att uppträda i Malmö i den fjärde deltävlingen. Det stod klart när SVT på måndagen presenterade de sista artisterna i schlagern. Hon kommer att tävla bland annat mot Ulrik Munther och Sylvia Vrethammar.

Nyheter · Publicerad 00:00, 26 nov 2012

Terese Fredenwall vann Sveriges radio P4:s musiktävling för nyskriven musik med låten "Drop the fight". Tack vare det väntar nu Melodifestivalen då hon kommer att framföra låten "Breaking the silence" som hon berättar om på Sveriges televisions hemsida.

– Låten är som en kärlekssång till alla som är i brytpunkten mellan att lämna något destruktivt som man är fast i och säga ja till friheten, sig själv, kärlek och förlåtelse, säger hon.
Hon är glad att få medverka med ett egenskrivet bidrag, just den här låten skrev hon efter ett besök på ett fängelse.
- När de snygga fasaderna har skalats av möter man verkligen människorna. Jag brukar åka på gatuturnéer och spela i slumkvarter eller på bordeller, berättar hon.

På måndagen blev det alltså klart att Terese Fredenwall medverkar i den fjärde och sista deltävlingen i Malmö som går av stapeln den 23 februari. Hon får tampas med artister som Ralf Gyllenhammar, Ulrik Munther och Sylvia Vrethammar.

Om frikyrkan och samkönade relationer

Ledarkrönika Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera... torsdag 17/6 00:10

Majoritet vill fälla regeringen Löfven

Regeringskris. Fyra partier tänker rösta för att fälla statsminister Stefan Löfven och hans regering i en... torsdag 17/6 16:00

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier