Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tanzanias bönekrigare har anlänt till Sverige

”Bönekrigare” från Tanzania undervisar och inspirerar just nu kristna ledare vid ett ledarseminarium på Ralingsås i Aneby. Därefter startar på torsdag den stora Nationella bönekonferensen dit troende från hela landet väntas möta upp.

Nyheter · Publicerad 16:50, 14 aug 2019

Ledarseminariet inleddes på måndagen och pågår till och med onsdag. Här talar den numera Sverige­bekante ”bönegeneralen” Jackson Sangiza och ärkebiskop David Batenzi till svenska ledare och pastorer.

På torsdag kväll startar sedan den stora offentliga bönekonferensen. Alla som vill delta har uppmanats att anmäla sig på förhand, men arrangören betonar att det går lika bra att anmäla sig på plats.

– Vi vill att detta ska vara så öppet som möjligt, för detta är en mobilisering av Guds folk för bön, och det viktigaste är att samla troende från alla sammanhang och att stå tillsammans i bön för Sverige, säger Anders Gerdmar.

Konferensens dagar kommer att inledas med bön klockan 05 och ha lite olika inriktning. På fredagen kommer man i bönen att ta sig an Sveriges stora problem, till exempel våldet.

– Vi kommer att ödmjuka oss inför Gud och be för vårt land. Vi har bland annat bett vännerna från Tanzania att fråga Gud vilka andemakter som binder Sverige, säger Anders Gerdmar. 

Temat för hela konferensen är ”Guds eld över Sverige”, och inte minst under lördagen kommer man att be om en ny missionsvåg från Sverige.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...