Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Tanzania och Sverige ber om en ny svensk regering

Från hela Tanzania samlas bedjare denna vecka med ett särskilt ämne på agendan: Sverige och den svenska regeringsbildningen. Troende i Sverige uppmanas att följa exemplet och gå in i bön under tre dagar, tisdag–fredag.

Nyheter · Publicerad 16:00, 27 nov 2018

I Tanzania inleddes bönen för Sverige på tisdagen vid en konferens arrangerad av Free Pentecostal Church of Tanzania. Bedjarna väntas vara samlade i bön fram till fredag.

– De fastar och ber otroligt intensivt från klockan fem på morgonen till elva på kvällen, säger Anders Gerdmar, rektor för Skandinavisk teologisk högskola, som nu uppmanar troende i Sverige att sluta upp i tanzaniernas bön genom att samlas till bön på olika sätt här hemma under veckan.

– Om vi tillsammans tar tag i bönen kan det vända den oerhört speciella situation vi har inom svensk politik just nu, menar han.

Anders Gerdmars upprop på Facebook har närmare 300 delningar på bara ett par dagar. Han berättar att tanzanierna själva har varit med om att be in en ny regering i sitt eget land. Därför har de tro för att få se en förändring även i Sverige.

– De har en väldig nöd och tro i sin bön för Sverige, som en gång skickade missionärer till Tanzania. De ser oss som sina andliga föräldrar och ber att deras intensiva böneeld ska drabba även oss.

Representanter för den växande tanzaniska bönerörelsen besökte Sverige flera gånger inför valet. De deltog i en nationell bönekonferens på Ralingsås och i möten på olika platser i landet.

– Nu är de fast beslutna att stå fast vid det de redan har tagit emot i tro. Det är viktigt att vi inte ber i underläge. Det är lätt att tro att det aldrig blir någon förändring, men Gud har hört oss och nu håller vi fast vid seger, säger Gerdmar, som själv besökte en likadan konferens i Tanzania för ett år sedan.

Sedan dess har han haft kontakt med rörelsen varje vecka och uppdaterat dem om det politiska läget i Sverige. Gemenskapen med tanzanierna har återuppväckt Anders Gerdmars tro på vad bönen kan göra.

– De har satt turbo på det här. Det finns en väg för Sverige.

Per Gudmundson blir KD-presschef

Politik. Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det...

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Expert Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...