Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Marina Andersson, skolpastor och barnpastor. Foto: Arkiv

Tacksam för svensk religionsfrihet

Marina Andersson, skolpastor för Grännabygdens kyrkor och barnpastor inom Pingst, tycker att religionsfriheten så som den kommer till uttryck i Sverige, för det allra mesta gagnar barnen.

Nyheter · Publicerad 08:05, 18 maj 2016

– Vi lever i ett land med religionsfrihet, och utifrån det har jag känt en tacksamhet, säger Marina Andersson, som bland annat tagit initiativ till söndagsskolmaterialet Leva livet och 2014 belönades med Evangelistfondens stipendium.

– Det gör att jag får ha en personlig tro, och att jag som kristen förälder får ge mina barn en möjlighet att förstå vad vi tror på som familj, samtidigt som det finns en öppenhet för att de själva får välja.

I linje med det tycker Marina Andersson att ledare för kristen barnverksamhet måste hjälpa barnen att finna ett eget tilltal i bön, och att ta till sig Guds ord.

– Alltid när jag jobbar med barnverksamhet så lyssnar jag in barnen, utvärderar med barnen och planerar med barnen. Tar jag fram material så ska det godkännas av barnen så att det blir relevant för dem, och inte speglar beteenden eller formuleringar som inte är deras. Det är viktigt att barn själva får ta in det de klarar av och växa i sin egen takt.

Ny ”tv-skatt” kan drabba döda

Politik. Att riksdagen inför en "tv-skatt" utan att samtidigt öka kraven på public service, och som till och med kan drabba döda, väcker stark kritik. En av...

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...