Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sydkoreas Moon tror på dialog med Nordkorea

Toppmötet mellan Nordkoreas och USA:s ledare i Vietnam i våras resulterade inte i någon överenskommelse — men det betyder inte att dialogen har upphört, enligt Sydkoreas president Moon Jae-In. – Konsultationer pågår under ytan, sade Moon efter att ha hyllat Sverige i ett tal i riksdagen.

Nyheter · Publicerad 16:47, 14 jun 2019

Att USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un lämnade toppmötet i Hanoi i februari utan att ha slutit avtal om kärnvapennedrustning har allmänt beskrivits som ett nederlag.

Men Sydkoreas president, som vigt mycket av sin tid åt förhandlingar med den slutna grannen i norr, säger att de båda ledarna fortfarande har tillit till varandra och har åtagit sig att fortsätta dialogen – och att det är en process som pågår. När mer formella samtal kan återupptas beror på när Kim är redo, enligt Moon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....