Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

SVT ska spela in ny filmserie om Raoul Wallenberg

SVT ska producera en dramaserie om svenske diplomaten Raoul Wallenbergs liv och gärning. Seriens sex avsnitt planeras att spelas in under 2022.

– Det här är en oerhört stark historia om medmänsklighet, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama, enligt Expressen.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 dec 2021

SVT bekräftar nu att man tillsammans med SF Studios och i samarbete med tyska Beta Film utvecklar ”Raoul”, en dramaserie om diplomaten Raoul Wallenberg, uppger Expressen som var först med nyheten. I skrivande stund är varken premiärdatum eller medverkande skådespelare klara.

– Det här är en oerhört stark historia om medmänsklighet. Men mest av allt är det en berättelse om hur en enskild person, med stort civilkurage, kunde komma att betyda så oerhört mycket för så många människors öde, säger Anna Croneman.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10