Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Magdalena Andersson (S) Foto: Fredrik Persson/TT

SVT pressade Andersson om samhällsutvecklingen

Statsminister Magdalena Andersson (S) ser hellre Liberalerna än Vänsterpartiet i en framtida regering. Det sade hon i SVT:s partiledarutfrågning.

I utfrågningen pressades hon hårt om den växande gängkriminaliteten.

Nyheter · Publicerad 23:00, 24 aug 2022

Enligt Magdalena Andersson är hon beredd att samarbeta med alla partier utom SD. När hon får möjlighet att välja ut en framtida regering efter valet lyfter hon fram det tidigare januarisamarbetet som ett alternativ – S, MP, C och L.

– Det hade varit en möjlighet igen men det bygger på att L kommer tillbaka, sade Andersson.

Hon ser däremot inte ett styre där Vänsterpartiet är med som troligt, trots V-leda­ren Nooshi Dadgostars krav på ministerposter.

– Jag är skeptisk till det. Under sommaren har de suttit och viftat med PKK-flaggor, det är ingenting som bygger regeringsduglighet i mina ögon, sade Andersson.

– Däremot samarbetar jag gärna med dem.

Under utfrågningen ville Andersson inte ge några löften om nya skattesänkningar på drivmedel. Hon är heller inte beredd att subventionera ny kärnkraft.

– Vi har en lång rad privata aktörer som vill investera i mer vindkraft, och vi kanske skulle prata mer om hur fler kommuner säger ja till vindkraft.

Andersson pressades om de ökade skjutningarna och den växande gängkriminaliteten under Socialdemokraternas åtta år vid makten.

Statsministern uppger att flera åtgärder gjorts, som att rättsväsendet har fått fler verktyg och att fler poliser anställts, men att hon inte är nöjd med utvecklingen.

– Vi har uppenbarligen inte gjort tillräckligt mycket för att bryta segregationen och stoppa ungdomar från att bli kriminella.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10