Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Sveriges kristna kan enas i 40 dagars bön och fasta

En stor rörelse av bön och fasta startar söndagen den 1 mars och pågår i 40 dagar. Alla som vill uppmanas, av olika böneorganisationer, att delta i någon form. – Det här kan ena oss i landet, säger Patrik Sandberg från Sverigebönen.

Nyheter · Publicerad 12:09, 18 feb 2020

Det är de tre organisationerna Sverigebönen, Sverige365.nu och Sverigebönen24-7.com som bjuder in till den gemensamma aktionen. Bönen ska pågå 1 mars till 9 april, vilket är samtidigt som kyrkoårets fasteperiod.

– Det är tredje året som vi arrangerar bön och fasta under 40 dygn. Det har varit fulltecknat tidigare och vi tror att det kommer bli fullt även i år, det är ett väldigt tryck på bönen nu, säger Patrik Sandberg från Sverigebönen.

Nytt för i år är att det finns stöd och vägledning att hämta genom att man kan ladda ner en bön- och fastemanual på organisationens hemsida.

– Vi har lyssnat till folk som har bett om hjälp för hur man ska klara av att be en hel timme eller mer. Så nu har vi tagit fram bibelord och teman för varje dag och vecka, säger Patrik Sandberg.

Tre övergripande teman för satsningen är att möta Herren, att bli renad och att få arbetare till skörden.

Man kan också följa kampanjen på Facebook och Instagram, och den som vill kan lägga upp hälsningar, tankar och bilder från sina samlingar och på så sätt skapa en gemenskap med andra som deltar. Man uppmuntrar även folk att ordna bönemöten där man bor.

– Detta är för alla generationer, alla kristna i alla grupper. Vi vet att många fastar inför påsk och det här kan ena oss i landet, säger Patrik Sandberg.

– Visst kan 40 dygn kännas mycket, men vi gör det tillsammans, var och en tar sin lilla del. Jag vet flera som kommer att delta genom att ta bönepromenad på lunchen, fortsätter han.

Fasta betyder att avsätta tid för att söka Gud, och det kan enligt Patrik Sandberg göras på många sätt.

– Den smarta telefonen har blivit vårt tids avgudaaltare, så man kan gärna lägga undan den under perioden som en form av fasta. Och jag vet flera som väljer en så kallad Danielsfasta då man bara äter vegetariskt. 

– Vi behöver kliva in i den här perioden, det finns en så stor hunger även globalt, säger Sandberg.

Den smarta telefonen har blivit vårt tids avgudaaltare, så man kan gärna lägga undan den under perioden som en form av fasta.

Så deltar du i 40 dagars-bönen

Den som vill skriva upp sig själv, sin bönegrupp eller församling för en eller flera bönetimmar under de 40 dygnen kan göra det på följande adress: www.sverigebonen24-7.com

En särskild manual med dagliga böneämnen för bön- och fasteperioden kan ladda ner den via exempelvis www.sverigebonen.se

Tidsperiod: 1 mars-9 april

Inbjudare: Sverigebönen, Sverige365.nu, Sverigebönen24-7.com

Deir Yassin – myten som bidrog till de palestinska flyktingarna

Israelkommentar Myten om den så kallade massakern i den ”fredliga” arabiska byn Deir Yassin i april 1948, strax... torsdag 2/4 00:00

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Ledare Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin... torsdag 2/4 00:00

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa... torsdag 2/4 00:10

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa...