På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Sverigebönen satsar: Ska be för 100 städer på 100 dagar

100 städer ska omslutas av bön och evangelisation på 100 dagar. Det är målsättningen för Sverigebönens nya satsning som är tänkt att samordnas med lokala församlingar.

– Jag upplevde att Gud sade att han likt med startkablar vill få igång en process i landet, säger böneledaren Patrik Sandberg.

Nyheter · Publicerad 13:00, 10 mar 2021

Med start den 12 maj ska Sverigebönen i tur och ordning be för Sveriges hundra största städer, en stad per dag. Man inleder med den minsta av dem, Sala, och jobbar sig uppåt i storleksordning för att hundra dagar senare be för Stockholm.

Under mars kommer Sverigebönen ta kontakt med olika församlingar i de hundra städerna för att se hur evangeliet och de goda nyheterna om Jesus kan presenteras denna dag, tillsammans med lokala kyrkor och samfund. Om kyrkorna redan har aktiviteter inplanerade vill Sverigebönen gärna vara med och samarbeta kring dem.

– Vi vill komma och betjäna den lokala kyrkan underifrån, säger Patrik Sandberg, ledare för Sverigebönen, till Världen idag.

Patrik Sandberg upplevde att Gud talade till honom under en bönepromenad i januari.

– Herren sade: ”Jag vill sätta fokus på de hundra största städerna detta år, 2021. Med bön och evangeliet och likt med startkablar vill jag få igång en process i landet, just i denna tid när många mår så dåligt.”

Sverigebönen har tillsammans med ett tiotal missionsorganisationer testat visionen om de hundra städerna inför Herren och sinsemellan. Gensvaret och viljan att stå tillsammans har, enligt Sandberg, varit mycket fin.

Patrik Sandberg ser vad han menar kan vara en röd tråd genom den ordning i vilken städerna ska bes för. Först ut är Sala, Sveriges silverstad med landets största gruva. Sandberg ser en symbolik på så sätt att Gud befallde Mose att blåsa i silvertrumpeter när församlingen skulle samlas.

Den andra bönedagen hålls för Lomma. Här är Sverigebönen öppen för att Gud vill att vi ska sluta vara lomhörda inför hans ord.

På plats 98 bland Sveriges största städer kommer Vetlanda som blir fokus för den tredje bönedagen. Även om det är passande att Vetlanda är bland de tre första städerna, med tanke på det traumatiska knivdåd som nyligen skedde där, så säger Patrik Sandberg att han inte vill att fokus ska vara kring denna händelse. I stället tänker han att Gud kanske vill väcka bibelbältet och att Vetlanda kan få bli en ny väckelseort.

Patrik Sandberg understryker att Sverige är i en allvarlig situation med många som mår dåligt och inte kan komma till någon kyrka. Han påpekar även att Sverige är världens mest individualistiska land och hoppas nu att Sverigebönen ska gå emot just det. Förhoppningen är att olika församlingar ute i landet inte bara ska göra ”sin egen grej”, utan att så många som möjligt ska samlas i Sverigebönen.

I april kommer hemsidan 100stader.nu vara igång men redan nu kan den som vill vara med maila till info@sverigebonen.se.

– Hör av er så fort ni kan om hur vi kan samarbeta. Vi har en jättemöjlighet nu, hälsar Patrik Sandberg till Sveriges församlingar.

Böneinitiativet

Satsningen startar den 12 maj och pågår i 100 dagar.

Första staden som är i fokus är Sala. Dag två är det skånska Lomma som är fokus och dag tre är det Vetlanda som ska omslutas av bön och evangelisation. Den sista dagen i initiativet är Stockholm.

Planen är att betjäna lokala församlingar i olika satsningar den aktuella dagen.

Församlingar som vill vara med uppmanas kontakta Sverigebönen.

Var lugn – jordens resurser kommer att räcka till för alla

Ledare Att världens befolkning växer framställs ofta som ett hot mot mänskligheten. Men för oss som tror... torsdag 6/5 00:10

Tänk om värme blev den känsla människor associerar till när de tänker på kristna?

Ledarkrönika I vår församling har vi tre värderingsord som vi håller högt. De tre orden är: varmt, relevant och... torsdag 6/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier