Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

"Sverige ett center för antisemitism"

Sverige har blivit ett center för antisemitism. Det hårda omdömet kommer från Moshe Kantor, ordförande i European Jewish Congress. Han kritiserar den svenska regeringen för att inte vilja tala om frågan.– De tror tydligen att om de inte säger någonting kommer problemet att försvinna. Men vi vet att det består.

Nyheter · Publicerad 00:00, 25 jan 2012

I en intervju med Jerusalem Post på tisdagen, inför sitt deltagande vid EU-parlamentets minnesstund för Förintelsen, riktade Moshe Kantor hård kritik mot Sverige.
– Sverige, ett tidigare lugnt land där det inte fanns några antisemitiska problem för bara några år sedan, är ett center för antisemitism, hävdade Kantor.

Att judar för sin trygghets skull behöver flytta från Malmö till Stockholm och andra platser är enligt Kantor " något otänkbart i det 21:a århundradet".
Enligt Kantor har statsminister Fredrik Reinfeldt inte svarat trots flera försök att få till ett samtal.
– Det är en tystnadens konspiration. De tror tydligen att om de inte säger någonting kommer problemet att försvinna. Men vi vet att det består, sade Kantor.

Jerusalem Post har fått en kommentar från Fredrik Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg, som enligt tidningen svarade att regeringen investerat fyra miljoner kronor i ökad säkerhet för judarna i Sverige. Tidningen citerar också integrationsminister Erik Ullenhag, som förklarar att de extra medlen för säkerhet tilldelats för att "judiska församlingar i dag tvingas till förebyggande åtgärder för att säkerställa att människor vågar besöka synagogor, judiska möten och så vidare i Sverige".

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier