Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

"Sverige ett center för antisemitism"

Sverige har blivit ett center för antisemitism. Det hårda omdömet kommer från Moshe Kantor, ordförande i European Jewish Congress. Han kritiserar den svenska regeringen för att inte vilja tala om frågan.– De tror tydligen att om de inte säger någonting kommer problemet att försvinna. Men vi vet att det består.

Nyheter · Publicerad 00:00, 25 jan 2012

I en intervju med Jerusalem Post på tisdagen, inför sitt deltagande vid EU-parlamentets minnesstund för Förintelsen, riktade Moshe Kantor hård kritik mot Sverige.
– Sverige, ett tidigare lugnt land där det inte fanns några antisemitiska problem för bara några år sedan, är ett center för antisemitism, hävdade Kantor.

Att judar för sin trygghets skull behöver flytta från Malmö till Stockholm och andra platser är enligt Kantor " något otänkbart i det 21:a århundradet".
Enligt Kantor har statsminister Fredrik Reinfeldt inte svarat trots flera försök att få till ett samtal.
– Det är en tystnadens konspiration. De tror tydligen att om de inte säger någonting kommer problemet att försvinna. Men vi vet att det består, sade Kantor.

Jerusalem Post har fått en kommentar från Fredrik Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg, som enligt tidningen svarade att regeringen investerat fyra miljoner kronor i ökad säkerhet för judarna i Sverige. Tidningen citerar också integrationsminister Erik Ullenhag, som förklarar att de extra medlen för säkerhet tilldelats för att "judiska församlingar i dag tvingas till förebyggande åtgärder för att säkerställa att människor vågar besöka synagogor, judiska möten och så vidare i Sverige".

Smalspåriga sommartal från både S och M

Ledare En brakförlust för Magdalena Andersson. Det var resultatet av matchen mot Ulf Kristersson, när de... tisdag 16/8 00:10

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

Var lugn och stilla och besinna att han är Gud

Bönekrönika Bedjarna vet att det är ute med oss om inte Gud griper in. Människor kan åstadkomma mycket, men... tisdag 16/8 00:00

En oväntad påminnelse om Kremls misslyckande

Gästkrönika När jag tror att jag är på ”riktig semester”, och därmed också tror att jag lyckats komma bort från... tisdag 16/8 00:00
Följ Världen idag i sociala medier