Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Svenskar och norrmän bad för Norden tillsammans

År 1905 samlades 6 000 personer vid gränsen mellan Sverige och Norge för att be om fred. I söndags samlades återigen bedjare från de två länderna i gränstrakten. – Enda vägen framåt för kristenheten i Norden ... är vägen tillbaka till den enkla, tydliga, innerliga Jesustron, sade evangelisten Ingemar Helmner.

Nyheter · Publicerad 09:00, 22 sep 2019

Vid Unionsupplösningen mellan Sverige och Norge 1905 stod länderna ytterst nära ett krig. Det var då som 6 000 troende samlades vid gränsen i maj/juni för att be om fred mellan Norge och Sverige.

I söndags hölls ekumeniskt storbönemöte i Holmsunds kyrka, i värmländska Årjäng, med bedjare från norska och svenska orter utmed gränsen. Lovsång, bön om väckelse och förkunnelse av evangelisten Ingemar Helmner satte tonen för dagen. Roland Moberg, vice föreståndare i Töcksfors pingstförsamling, berättar för Världen Idag:

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00